8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος για τη χώρα και όχι για τους αρχηγούς

Διαβάστε επίσης:

Ανεξάρτητα από την τελική επιλογή του προσώπου που θα επιλεγεί για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής και όχι από το Σύνταγμα, έχει σημασία να τονισθεί ότι η χώρα χρειάζεται ένα πρόσωπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών και όχι στις ανάγκες των αρχηγών.

Επιπροσθέτως ένα πρόσωπο που δεν θα κάνει τον Πρόεδρο αλλά θα είναι Πρόεδρος. Και εν τέλει ένα πρόσωπο που θα συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος και κάτι παραπάνω. Αυτό το «παραπάνω» είναι εκείνο που πρέπει να ταιριάξει με τη νέα διακυβέρνηση και να προσδώσει διεθνές κύρος ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια να ξαναβρεί η Ελλάδα τη θέση της στο χάρτη των γεωπολιτικών εξελίξεων.

- Advertisement -

Το tomanifesto.gr δεν θα μπει στην ονοματολογία, ούτε θα επιχειρήσει να ερμηνεύσει τις προθέσεις του Πρωθυπουργού, αλλά ούτε και να προγνώσει την απόφαση που θα λάβει. Ωστόσο είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι όλη αυτή η συζήτηση δεν συνάδει με το νέο ύφος που χρειάζεται η πολιτική αλλαγή, ούτε βέβαια βοηθάει την πολιτική να ανακτήσει την ουσία του ρόλου της έναντι των μεγάλων προκλήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Πιστεύουμε ότι πρωταρχικό μέλημα όλων είναι ο σεβασμός στο θεσμό και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι αυτό που γίνεται, με τον τρόπο που γίνεται, επιβεβαιώνει την άποψη ότι εκείνο που λείπει από τη Δημοκρατία μας είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Αυτό το έργο γύρω από το πρόσωπο το έχουμε ξαναδεί. Και μάλιστα με κακά αποτελέσματα για τη χώρα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά το πολιτικό σύστημα θα αποφύγει την επανάληψη.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: