8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα για το 2ο LAComics Φεστιβάλ

Διαβάστε επίσης:

Tο φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικό, πιστεύουμε πολύ στα κόμικς γιατί το βασικό τους πλεονέκτημα είναι η επικοινωνιακή δύναμή τους που μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορα επίπεδα, τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων κ. Π. Σάπκας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το 2ο LAComics Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Φεβρουαρίου εως και την 1η Μαρτίου στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα.

Κοινωνικά προβλήματα, αδιέξοδα, κρίσεις, είναι θέματα που απασχολούν τα κόμικς. Ταυτόχρονα, μπορούν να είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο παρέχοντας πληροφόρηση και γνώσεις, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος σχολιάζοντας την αξία των κόμικ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Πλήθος από μελέτες τεκμηριώνουν την παιδαγωγική τους αξία και αναφέρονται στην έλξη που ασκούν στους μαθητές.
Υπάρχουν πoλλών ειδών κόμικς κι όλα έχουν τη θέση τους στο LACOMICS FESTIVAL. Όπως τα art-comics, εικονογραφήματα που απευθύνονται σ’ ένα ενήλικο, «υποψιασμένο» κοινό. Εκτός από τα μεγάλα φεστιβάλ κόμικς (Comicdom, Athens Con, Comic Con), ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε κι εδώ μια διοργάνωση – πόλο έλξης για τους δημιουργούς και το κοινό.

- Advertisement -

Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα που έχει σχεδιάσει μια πολυμορφική εκδήλωση που περιλαμβάνει εκθέσεις comics, εικονογράφησης και γελοιογραφίας, εργαστήρια, ομιλίες, επιτραπέζια παιχνίδια, μοντελισμό, bazaar comics και σχετικών εκδόσεων, συλλέκτες, προβολές, συναυλία.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος στον Μύλο από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου και να μη βρει κάτι που να τον αφορά, κάτι που να του αρέσει.
Η παραγωγή των κόμικς στην ΕλLάδα είναι σαφέστατα ανοδική, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά. Ολοένα και περισσότεροι νέοι βρίσκουν δημιουργική διέξοδο έκφρασης στα κόμικς. Αυτό δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους.
Είναι ανήσυχη η εποχή μας και αυτό αποτυπώνεται και στις τέχνες.
Εμείς, επιμένουμε να επενδύουμε στον πολιτισμό, στη δημιουργία, στη φαντασία».
Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Μελ. Γκανάς, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται μέσω της διοργάνωσης για την ανάδειξη του ντόπιου και όχι μόνο δυναμικού της περιοχής που ασχολείται με το κόμικ και την διασύνδεση του με την κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: