8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πορεία διαμαρτυρίας από τους κατοίκους των Γοργοβιτών

Διαβάστε επίσης:

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι των Γοργοβιτών ενάντια στην πρόθεση για την δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών.
Η εκκίνηση της πορείας δόθηκε από την πλατεία Γοργοβιτών και κατέληξε στην ΒΙ.ΠΕ.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί ενημέρωση των κατοίκων για τις εξελίξεις μετά την συνάντηση που προηγήθηκε με τους Υπουργούς.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Κώστας Φώτης «αν δεν γινόταν η σύσκεψη στην Αθήνα σήμερα ήδη θα υπήρχαν μπουλντόζες».

- Advertisement -


Ενημέρωσε ότι ξεκάθαρη απάντηση δεν υπήρξε, αλλά δόθηκε παράταση προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δεδομένα που παρουσίασαν οι τοπικοί φορείς και ιδιαίτερα το πρόβλημα της υδροδότησης. Τόνισε ότι «προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το κλίμα» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση απ’ τη μια να εξαγγέλλει αναπτυξιακό νόμο και από την άλλη να ακυρώνει τις ΒΙ.ΠΕ»
Σημείωσε ότι ήδη έγιναν συναντήσεις με δικηγόρους και προϊδέασε ότι θα ακολουθήσουν εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε δημοσίως ο πρόεδρος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τον ενημέρωσε ότι παλεύει με κάθε τρόπο ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση μεταναστών στους Γοργοβίτες.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου υποστήριξε πως «αν μετά την παρουσίαση και τα στοιχεία που καταθέσαμε στην Αθήνα, επιμείνουν για τους Γοργοβίτες, θα είναι κάτι το πολύ άδικο και θα υποκρύπτει άλλα πράγματα».
«Θέλω να πιστεύω ότι θα το αποφύγουμε» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Παλαμά, προσθέτοντας πάντως ότι «τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο».
Σε άλλο σημείο ο κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι πολλά πράγματα ξεκινούν από την έλλειψη πολιτικής που υπήρχε έως τώρα υπογραμμίζοντας ότι «είναι άδικο να προσπαθεί ο κάθε Δήμαρχος κάτω από την πίεση να ενημερώσει τον κόσμο και αυτό να μην το κάνει η ίδια η κυβέρνσηση»
Το λόγο πήρε και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Κ. Μπατζιάς τονίζοντας πως αν απαιτηθεί θα γίνουν δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Παράλληλα υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ΒΙΠΕ δεν είναι απλά του Δήμου Παλαμά αλλά ολόκληρου του ν. Καρδίτσας.
πηγή:karditsapress.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: