8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πλεύρης: Ο Τσίπρας φοβάται την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων

Διαβάστε επίσης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη σκευωρία Novartis.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης διερωτήθηκε γιατί αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τα μέλη της προανακριτικής λένε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να εξεταστούν όπως εξετάστηκαν από τη Δικαιοσύνη.

- Advertisement -

Επίσης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά»  δήλωσε πως φέρεται ο Αλέξης Τσίπρας να λέει πως στηρίζει ό,τι έχει κάνει ο Παπαγελόπουλος και είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας με τη στάση του δείχνει να φοβάται την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με το επιχείρημα ότι θίγονται τα δικαιώματά τους (των προστατευόμενων μαρτύρων). Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε, τέλος, πως αν θέλουν την αλήθεια, θα πρέπει να θέλουν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και να μη λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων.

Απαντώντας στο αίτημα Παπαγγελόπουλου για εξαίρεσή του από την προανακριτική, με το επιχείρημα ότι εκπροσώπησε ως δικηγόρος τον Αντώνη Σαμαρά σε υπόθεση που σχετίζεται με αυτή της Novartis, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «το άρθρο 14 του Κώδικα ορίζει ότι δεν μπορεί να είσαι είτε δικηγόρος είτε μάρτυρας κατηγορούμενου ή πολιτικός ενάγοντας στην ίδια υπόθεση».

Ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής για τη Novartis σημείωσε: «Πρόκειται για μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Αν είχα πρόβλημα εγώ, τότε θα είχε και ο Γιάννης Ραγκούσης, που ήταν μάρτυρας στην ίδια υπόθεση».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: