8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πλήθος κόσμου στην τελετή αγιασμού των υδάτων

Διαβάστε επίσης:

Στην φετινή τελετή των Θεοφανίων και παρά το τσουχτερό κρύο υπήρξαν δεκατέσσερις τολμηροί στα παγωμένα νερά του Παγασητικού για να πιάσουν το σταυρό. Η τελετή του αγιασμού των υδάτων,όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Τον σταυρό έπιασε ο 42χρονος στρατιωτικός Βασίλης Ρωμανός, που υπηρετεί στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών και ο οποίος δήλωσε ότι «είχε κρύο, αλλά αυτή τη στιγμή το ξεχνάμε όλοι. Αισθάνομαι μεγάλη ευλογία και χαρά. Το αφιερώνω στη γυναίκα μου και στα τρία παιδιά μου. Εύχομαι υγεία και φώτιση σε όλους».

- Advertisement -

Πριν τον αγιασμό των υδάτων, έγινε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας των Θεοφανίων στους δρόμους του Βόλου με κατάληψη την παραλία όπου τελέστηκε ο αγιασμό από τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, ο οποίος έστειλε μήνυμα ενότητας και ειρήνης:

«Η προσευχή όλων σήμερα είναι για την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά αυτό δεν έρχεται μαγικά. Είναι καρπός προσευχής, ειρήνευσης με τον Θεό και ενότητας. Είναι η μεγάλη μας ευχή αυτές τις κρίσιμες ώρες για όλο τον κόσμο αλλά και για την πατρίδα μας: Να κρατήσουμε την ενότητά μας. Η ενότητα που έχει ο πολιτικός μας κόσμος στα εθνικά μας θέματα είναι κάτι που πρέπει να τηρηθεί ως κόρη οφθαλμού. Δίνει ασφάλεια στον λαό μας, ελπίδα για το μέλλον και πιστεύω ότι έτσι θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία. Εντούτοις, ευχόμαστε και ελπίζουμε σε μια ειρηνική χρονιά».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: