8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πειραιάς: Διακρατική συνάντηση για τη μεταφορά καλών πρακτικών για το «Tech Revolution»

Διαβάστε επίσης:

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων επτά ευρωπαϊκών δήμων άρχισε την Τετάρτη (12/2) στον Πειραιά, στο δημοτικό νεοκλασικό κτίριο της Κανθάρου η διακρατική συνάντηση ανταλλαγής και μεταφοράς καλών πρακτικών που συνδέονται με την υποστήριξη επιχειρήσεων, με στόχο την τοπική οικονομική ανάπτυξη.

Η διακρατική συνάντηση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «tech revolution» του ευρωπαϊκού προγράμματος «URBACT III».

- Advertisement -

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δημιουργική και ψηφιακή επιχειρηματικότητα, καθώς και στις επιχειρήσεις σε νέους παραγωγικούς τομείς για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

-εκπρόσωποι του Δήμου Barnsley του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι επικεφαλής – συντονιστής εταίρος των συνεργαζόμενων πόλεων.
-εκπρόσωποι των άλλων έξι Δήμων – εταίρων: Πειραιά, Bacau (Ρουμανία), Nyiregyhaza (Ουγγαρία), Pardubice (Τσεχία), Schiedam (Ολλανδία) και Vilanova, εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και τα μέλη της Tοπικής Ομάδας Στήριξης URBACT (URBACT Local Group).

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Πειραιά στους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών δήμων που συμμετέχουν στη συνάντηση.

Ο κ. Καρύδης σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποκτά νόημα η Ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρώπη των συνεργειών, της αλληλεγγύης και της μεταφοράς θετικών πρακτικών από τη μία χώρα στην άλλη, από τη μία περιφέρεια στην άλλη, από τον έναν δήμο στον άλλον.

Ανέφερε, ότι οι δήμοι πλέον ασχολούνται με τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της βιώσιμης, της πράσινης ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, στο μέτρο που τους αναλογεί. Γιατί οι δήμοι, όπως είπε, είναι κοντά στα Πανεπιστήμια, στα επιμελητήρια, στις επιχειρήσεις, τους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους και μπορούν να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες και δομές, ώστε να διευκολύνουν τη δουλειά τους και να εξασφαλίζουν μία καλύτερη προοπτική.

Ο κ. Καρύδης επεσήμανε στους συμμετέχοντες στη διακρατική συνάντηση πως επιδίωξη του Δήμου Πειραιά είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ναυτιλιακό,εμπορικό ,τουριστικό κέντρο και ένα κέντρο υπηρεσιών.

Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται στην πόλη του Πειραιά, όπως και για την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση(ΟΧΕ) ύψους 80 εκατομμυρίων Ευρώ, που υλοποιεί ο Δήμος με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την γαλάζια ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή δίνει το δικό της στίγμα. Ανέφερε ως παράδειγμα γι’ αυτό, τον διαγωνισμό για την γαλάζια οικονομία «Blue Growth» του Δήμου Πειραιά- που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, και έχει γίνει πλέον θεσμος -λέγοντας πως είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για νέους επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Για αυτή του τη δράση ,ο Δήμος Πειραιά απέσπασε Ευρωπαϊκές διακρίσεις στο τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης και είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα.

Τους τελευταίους μήνες κάναμε ένα επιπλέον σημαντικό και ουσιαστικό βήμα, τόνισε ο κ. Καρύδης με τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας και Γαλάζιας Επιχειρηματικότητας «Blue Lab». Απευθυνόμαστε σε νέους που θέλουν να καταθέσουν και να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, τις οποίες στηρίζουμε. Συνεργαζόμαστε με τα πανεπιστήμια, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια γιατί θέλουμε να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι φοιτητές με τις νέες τεχνολογίες.

Τέλος, δήλωσε ότι είναι χρήσιμες και δημιουργικές οι συζητήσεις που γίνονται με τους άλλους Ευρωπαϊκούς δήμους, για το έργο «TechRevolution» γιατί μεταφέρουν εμπειρίες και πρακτικές, που βοηθούν στη βελτιστοποίηση των πρωτοβουλιών του κάθε δήμου.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: