8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πειραιάς: Αρχίζουν οι εργασίες για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας

Διαβάστε επίσης:

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά, η έναρξη εργασιών για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας, που είναι μία από τις υποχρεωτικές επενδύσεις του συνολικού επενδυτικού σχεδίου της COSCO SHIPPING για τον ΟΛΠ.

Το έργο έχει και κοινοτική χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι ανάδοχος του έργου έχει ανακηρυχθεί η κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΚΑΛ Α.Ε. με οικονομική προσφορά 103 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ έναντι προϋπολογισμού 136,3 εκατ. ευρώ.

Ο νέος κρηπιδότοιχος έχει μήκος περίπου 1.510,00 μ. και μεταβλητό βάθος από -19,00 έως 29,50 μ. Προβλέπεται η δημιουργία δύο θέσεων απολύτως ασφαλούς ελλιμενισμού κρουαζιεροπλοίων, με μήκος 390,00 μ. και 350,00 μέτρων.

Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν τέλος του μήνα με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το 2020 έχουν γίνει προκρατήσεις για προσεγγίσεις 728 κρουαζιεροπλοίων στον λιμένα Πειραιά και για το 2021 θα φτάσουν τις 750.

Σε ανακοίνωσή του το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Η Επέκταση του Σταθμού Κρουαζιέρας είναι ένα μη αδειοδοτημένο έργο διότι δεν έχει κατατεθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία οφείλει να εγκριθεί μαζί με το σχέδιο». Προσθέτει επίσης ότι «αυτή την περίοδο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ανανέωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του λιμανιού του Πειραιά (ΑΕΠΟ)».

Στο μεταξύ η κίνηση «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά-SOS Πειραιάς» πραγματοποιεί αύριο στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «λιοντάρι».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: