8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παραπομπή Τραμπ: Σύγκρουση στο Κογκρέσο και μπλοκ από την Γερουσία της πρότασης των Δημοκρατικών

Διαβάστε επίσης:

Με σφοδρή αντιπαράθεση για τη διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 22/1 η μαραθώνια πρώτη συνεδρίαση της Γερουσίας των ΗΠΑ για τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Τελικά, η Γερουσία απέρριψε σχεδόν όλες τις τροπολογίες που είχαν καταθέσει οι Δημοκρατικοί ως προς τους κανόνες της δίκης, με κομματικά κριτήρια.

- Advertisement -

Μεταξύ αυτών και η τελευταία τροπολογία των Δημοκρατικών που θα καλούσε τον ανώτατο δικαστή της χώρας να αποφανθεί επί των προτάσεων κλήτευσης μαρτύρων και παρουσίασης εγγράφων. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με 53 κατά, έναντι 47 υπέρ.

Είχε προηγηθεί μία ψηφοφορία με το ίδιο αποτέλεσμα που εμπόδισε να ζητηθεί η παράδοση εγγράφων και αποδείξεων από τον Λευκό Οίκο για το ίδιο ζήτημα.

Οι Δημοκρατικοί έχουν καλέσει την Γερουσία να αποφασίσει για την απομάκρυνση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να άσκησε πιέσεις στην Ουκρανία για την διενέργεια έρευνας σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και διεκδικητή του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Το ζήτημα αυτό, προκάλεσε την έναρξη της έρευνας από τους Δημοκρατικούς με στόχο την καθαίρεση του Τραμπ από τα προεδρικά καθήκοντά του.

Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του Τραμπ έγινε από την Βουλή των Αντιπροσώπων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών, τον προηγούμενο μήνα.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί αφορούν την κατάχρηση των προεδρικών εξουσιών και την παρακώλυση του Κογκρέσου, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται ότι έχει διαπράξει κάτι παράνομο και περιγράφει την όλη διαδικασία, ως μία κομματική φάρσα, προκειμένου να μην εκλεγεί για δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: