8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παραιτήθηκε ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Διαβάστε επίσης:

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της αιφνιδιαστικής παραίτησης του νέου διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Χαράλαμπου Μπαλή, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ορκωμοσία του, παρουσία σύσσωμης της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ.

- Advertisement -

Ο κ. Μπαλής μετά την έντονη φημολογία και τις πληροφορίες του τελευταίου διημέρου, ερωτηθείς από την «Ελευθερία» επιβεβαίωσε την υποβολή της παραίτησής του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στην παραίτηση, η οποία υποβλήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου επικαλείται προσωπικούς λόγους, αρνούμενος να σχολιάσει οποιεσδήποτε πληροφορίες για τους πραγματικούς λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε παραίτηση. Ο ίδιος πάντως την Τρίτη το πρωί πήγε κανονικά στο γραφείο του στο Νοσοκομείο και θα συνεχίσει όπως είπε να το κάνει ασκώντας πλήρως τα καθήκοντά του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του και να αναλάβει καθήκοντα.

Οι πρώτες πληροφορίες συνδέουν την απόφαση του κ. Μπαλή να υποβάλει την παραίτησή του με φερόμενη σύγκρουση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη την περασμένη εβδομάδα, που ξεκίνησε από ένα φραστικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο γραφείο του διοικητή της ΥΠΕ. Κανένας από τους δύο διοικητές ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την ύπαρξη φραστικού επεισοδίου και σύγκρουσης, αν και καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στην Υγειονομική Περιφέρεια δεν υπήρξε κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών μετά την ορκωμοσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Άλλες πληροφορίες μιλούν για έντονη δυσαρέσκεια των συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ για τις πρώτες επιλογές των νέου διοικητή και κυρίως την ανάθεση προσωρινών καθηκόντων αναπληρωτή διευθυντή στη Διοικητική- Οικονομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου στον Βασίλειο Σταμουλόπουλο προκειμένου να αντικαταστήσει τον Γιάννη Ντόκο, που επιλέχθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ανέλαβε τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Δυσαρέσκεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκάλεσε στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ και η απόφασή του να διατηρήσει στη θέση της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας την κα Καίτη Παληγιάννη, υποψήφια βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Θέμα που είχε ανακινηθεί προκαλώντας συνεχείς γκρίνιες μετά τις εκλογές και την επιστροφή της υποψήφιας βουλευτή στο νοσοκομείο.

Η υποβολή της παραίτησης, ανεξάρτητα από τους πραγματικούς λόγους, προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο Υπουργείο Υγείας, η ηγεσία του οποίου αλλά και πολλά κυβερνητικά στελέχη κατέβαλαν προσπάθειες να τον μεταπείσουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ακόμα και στο περιθώριο του 2ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανάπτυξης, που οργανώθηκε στη Λάρισα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Έμπειρα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι με την τροπή που έχει πάρει το θέμα, με τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο, τα περιθώρια να παραμείνει ο κ. Μπαλής στη διοίκηση του νοσοκομείου είναι από ελάχιστα έως μηδαμινά, αν και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει κάνει ακόμα αποδεκτή την παραίτηση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η απόφασή του είναι δεδομένη και η παραίτησή του οριστική, ενώ θα συνεχίσει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του και να διαχειρίζεται τα θέματα του νοσοκομείου, όπως έχει την υποχρέωση, μέχρι τη λήψη των οριστικών αποφάσεων για την αποδοχή της παραίτησης και την αντικατάστασή του.
Πηγή: Ελευθερία

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: