8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πήρε «ανάποδες» ο Κυριάκος: «Καρατομήθηκε» ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής

Διαβάστε επίσης:

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το κλείσιμο της Εθνικής Οδού τη Δευτέρα (30/12).

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». Το υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

- Advertisement -

Επίσης, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

«Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες για σχεδόν πέντε ώρες, ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας παρέλυσε καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, αν και η Τροχαία από νωρίς είχε ανακοινώσει την απαγόρευση κίνησης μεγάλων φορτηγών και των λεωφορείων.

Σε συνεργασία με το tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: