8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Τσίπρας αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση με… Τσαβούσογλου

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από… παντού προσπαθεί να πιαστεί ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

«Τώρα, ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι “όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις” στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που “είναι υπερβολικά πατριώτης”, πώς να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο; Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο Τσίπρας.

- Advertisement -

«Υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τσαβούσογλου.

Η κίνηση του Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος μέσω Twitter χαρακτήρισε πρωτοφανή την επίκληση δηλώσεων του Τούρκου ΥΠΕΞ από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα», έγραψε ο ΥΠΕΞ.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: