8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τους Δημοκρατικούς συμμάχους του Ιράν

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρή επίθεση κατά των Δημοκρατικών εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τους για ανεκτικότητα προς το ιρανικό καθεστώς κι ανεβάζοντας στο Twitter ένα φωτομοντάζ με τους δύο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος να φοράνε τουρμπάνι και τσαντόρ.

Στο φωτομοντάζ που δημοσίευσε ένας χρήστης του διαδικτύου και το οποίο έκανε retweet τη Δευτέρα (13/1) ο Τραμπ στους περισσότερους από 70 εκατ. ακολούθους του, η Νάνσι Πελόζι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων φοράει ένα μπλε τσαντόρ, που καλύπτει το κεφάλι και τους ώμους της.

- Advertisement -

Από την άλλη, ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, εμφανίζεται με ένα τουρμπάνι, που θυμίζει εκείνο του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Με φόντο την ιρανική σημαία και με υπότιτλο «Δημοκρατικοί 2020», το μοντάζ στοχεύει στο να καταγγείλει την υποτιθέμενη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών στο ιρανικό καθεστώς.

Οι Δημοκρατικοί, με επικεφαλής τη Νάνσι Πελόζι επέκριναν τη δολοφονία του ισχυρου Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, έπειτα από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία οδήγησε στην απάντηση των Ιρανών και ήγειρε τους φόβους μιας σύρραξης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο δισεκατομμυριούχος διαβεβαίωσε ότι μια «επικείμενη» απειλή δικαιολογούσε τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού.

Αφού έκανε retweet το φωτομοντάζ, στράφηκε για μία ακόμη φορά εναντίον των Δημοκρατικών.

«Οι Δημοκρατικοί και τα (ΜΜΕ) των Ψευδών Ειδήσεων προσπαθούν να κάνουν τον τρομοκράτη Σουλεϊμανί έναν υπέροχο άνθρωπο, μονάχα επειδή έκανα ό,τι έπρεπε να γίνει εδώ και 20 χρόνια» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Όλα όσα κάνω, είτε πρόκειται για την οικονομία, τις ένοπλες δυνάμεις ή οποιονδήποτε άλλο τομέα το απορρίπτει η ριζοσπαστική αριστερά, οι Δημοκρατικοί δεν κάνουν τίποτα».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: