8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις κουκούλες…

Διαβάστε επίσης:

Pixabay

Μάλλον θα πιστεύουν ότι… ο επιμένων νικά στον ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, χαρακτήρισε αδιανόητο  το ενδεχόμενο να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, χωρίς να έχουν καλυφθεί τα χαρακτηριστικά τους.

«Η πρόβλεψη του νόμου είναι ρητή. Και στο άρθρο 45Β του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και σε άλλες διατάξεις περί προστατευομένων μαρτύρων, ορίζεται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, σε όποια υπηρεσία ή αρχή κληθούν, θα κληθούν, όχι με τα φυσικά τους στοιχεία αλλά με την κωδικοποιημένη ταυτότητά τους», είπε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε: «Η απόφαση της επιτροπής μας για να εξετάσουμε τους προστατευόμενους μάρτυρες έχει το νόημα είτε ότι θα εξεταστούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου είτε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, πάντα με την προστασία τους, δηλαδή ως «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», προστατευόμενοι και στο πρόσωπο και για όποιο άλλο στοιχείο του σώματος θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους».

- Advertisement -

«Θεωρώ αδιανόητο ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες εξετάστηκαν, μπορεί να εξετάστηκαν από τους Αντεισαγγελείς «φόρα παρτίδα», με το πρόσωπό τους, και χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους», είπε επίσης ο κ. Λάππας.

Τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα…

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: