8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Ηφαιστίων» φέρνει χιόνια και στα πεδινά

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνια με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά της Θεσσαλίας, φέρνει η κακοκαιρία “Ηφαιστίωνας” που θα επηρεάσει όλη τη χώρα με την ψυχρή εισβολή, από το Σάββατο το απόγευμα, μέχρι και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου. Ο μετεωρολόγος και μαθηματικός Φάνης Τακούδης, μιλώντας στο onlarissa.gr, προβλέπει χιόνια κυρίως στην Ανατολική και νότια Θεσσαλία, από το βράδυ της Κυριακής, ακόμη και στα πεδινά, ενώ δεν αποκλείει και χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στην πόλη της Λάρισας, δίνοντας περισσότερες πιθανότητες σε Βόλο και Φάρσαλα.

- Advertisement -

Αναλυτικά η πρόγνωση του κ. Τακούδη:

Για σήμερα Σάββατο ο καιρός στη Λάρισα θα είναι αίθριος.

Ο Θεσσαλικός χώρος θα αρχίσει να επηρεάζεται από το κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, από αύριο Κυριακή πρωί. Στη Λάρισα τα φαινόμενα θα φθάσουν προς το μεσημέρι με συννεφιές, με σταδιακή ενίσχυση ανέμων που θα φθάσουν 8-9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας.

Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν ξεκινώντας από τα ορεινά του Ολύμπου και του Κίσσαβου και θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στις επαρχίες των Φαρσάλων και της Ελασσόνας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι χιονοπτώσεις θα λάβουν χώρα και σε χαμηλότερο υψόμετρο και δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόπτωση ακόμη και στην πόλη της Λάρισας.

Η θερμοκρασία τη νύχτα της Κυριακής θα πέσει πάρα πολύ με αποτέλεσμα η Δευτερά να είναι πολύ ψυχρή μέρα με ελάχιστες τιμές έως -5 βαθμούς και μέγιστες έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας έχουμε τοπικά φαινόμενα που εστιάζονται στις νοτιότερες περιοχές του νομού της Λάρισας, με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην επαρχία Φαρσάλων και στον Κίσσαβο.

Το βράδυ τα φαινόμενα εξασθενούν, αλλά το πρόβλημα του παγετού θα είναι μεγάλο σε πολλές περιοχές προς τα ξημερώματα της Τρίτης λόγω της ξαστεριάς. Στη Λάρισα η θερμοκρασία μπορεί να πέσει τότε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Η Τρίτη σχετικά καλή ημέρα με αραιή συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: