8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο (επιμένων) Βορίδης… νικά: συγκροτείται η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Διαβάστε επίσης:

Υπεγράφη την Πέμπτη η κατάθεση του φακέλου για τη σύσταση και αναγνώριση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας έπειτα από την ομόφωνη απόφαση που υπήρξε κατά τη διάρκεια διαβούλευσης όλων των εμπλεκόμενων μερών σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Με την ιστορική αυτή απόφαση τίθενται ισχυρές βάσεις για την προστασία και την προώθηση του εθνικού προϊόντος της πατρίδας μας, τη Φέτα», δήλωσε μετά την υπογραφή ο Υπουργός Μάκης Βορίδης.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι τον σχετικό φάκελο υπογράφουν από κοινού ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων – ΣΕΒΓΑΠ, η Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων – Υποπροϊόντων τυριού Φέτα ΠΟΠ υπό τον διακριτικό τίτλο «Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ.», ο Σύλλογος Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας – ΣΕΚ, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και ο Κλαδικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Προβατοτρόφων Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη ήλθε ως συνέχεια της συμφωνίας που υπήρξε από τις 14 Ιανουαρίου 2020 μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Φέτας και αποτελεί επιστέγασμα της επίμονης προσωπικής προσπάθειας του υπουργού μιας και το ζήτημα παρέμενε κολλημένο επί χρόνια.

Στο ΔΣ της Διεπαγγελματικής Οργάνωση τέσσερις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΕΒΓΑΠ, από μία έδρα οι Τυροπαραγωγοί Θεσσαλίας και ο ΟΔΙΠΑΦ, και επίσης από μία έδρα ο ΣΕΚ, η ΠΕΚ και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας. Χωρίς έδρα στο ΔΣ έμεινε ο κλαδικός συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελλάδος που θα διαθέτει πάντως αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: