8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Βορίδης εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του υπουργείου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ

«Πρόκειται για μια διεύρυνση των δυνατοτήτων του λιμανιού, αυτή η πύλη εισόδου έχει πλέον τις προϋποθέσεις που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να μπορεί να διεξάγει φυτοϋγειονομικούς ελέγχους σε εισαγόμενα τρόφιμα αμεταποίητα», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, εγκαινιάζοντας , στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις νέες εγκαταστάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου θα πραγματοποιούνται φυτοϋγειονομικοί και ποιοτικοί έλεγχοι.

Άρα – συνέχισε ο κ. Βορίδης- «αυτό δίνει περαιτέρω δυνατότητα στο λιμάνι, γιατί αν δεν υπάρχει αυτή η πύλη και αυτή η δυνατότητα ελέγχου προφανώς δεν μπορούν να εισαχθούν και βεβαίως είναι όλο αυτό εξαιρετικά σημαντικό γιατί τα εισαγόμενα τρόφιμα αυτά πρέπει να εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις που έχει και η εσωτερική μας νομοθεσία και η ευρωπαϊκή από την φυτοϋγειονομική πλευρά. Άρα είναι σημαντικό, διευρύνει τις δυνατότητες του λιμανιού, ανοίγει τον κύκλο εργασιών του και βεβαίως αυτό γίνεται με τις προϋποθέσεις πού απαιτεί».

- Advertisement -

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων έγιναν με αγιασμό και στη συνέχεια ο υπουργός και στελέχη του υπουργείου περιηγήθηκαν στον χώρο, όπου ο κ. Βορίδης ενημερώθηκε από το προσωπικό του υπουργείου. “Με αυτήν την πύλη παρέχεται η δυνατότητα πλέον να γίνονται έλεγχοι φυτοϋγείας και ποιοτικοί έλεγχοι στα προϊόντα τα οποία είναι εισαγόμενα για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, γιατί όταν έρχονται φυτά εισαγόμενα από το εξωτερικό πρέπει να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι προκειμένου να βεβαιωθούμε προτού περάσουν μέσα ότι έχουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις φυτοϋγείας (…) Είναι ένας χώρος ο οποίος δεν υπήρχε, είναι ένας χώρος ο οποίος φτιάχτηκε με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και δίνει μία πολύ σημαντική περαιτέρω δυνατότητα στο λιμάνι και στη χώρα», είπε ο υπουργός.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι του υπουργείου.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: