8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οργιάζουν οι Τούρκοι: Στέλνουν 1.000 αστυνομικούς στον Έβρο!

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Συνεχίζοντας την τουρκική προκλητική στάση, ο Σοϊλού επιτέθηκε τόσο με την Ελλάδα όσο και με τη Frontex, τις οποίες κατηγόρησε για επαναπροώθηση 4.900 μεταναστών στην Τουρκία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι στη διάρκεια αυτών των επαναπροωθήσεων  τραυματίστηκαν 164 μετανάστες!

- Advertisement -

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε πως η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος θέλει να έρθει, έρχεται» και «όποιος περάσει, πέρασε».

«Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει πέρασε. Η Τουρκία εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος. Υπήρξε η κοινή δήλωση της 18ης Μαρτίου με την. Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. Έριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978. Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολής. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα» ισχυρίστηκε ο Σοϊλού.

Νωρίτερα, τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από το «Παζάρ Κουλέ» στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επιτηρώντας τους μετανάστες που βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους, ενώ προσέγγισε σε κοντινή απόσταση τον φράκτη στη μεθοριακή γραμμή.

Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή και παρέμεινε πάνω από την περιοχή για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Όπως μετέδωσε το OPEN, το τουρκικό ελικόπτερο ήθελε να δει την διάταξη των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων και να εντοπίσει αδύνατα σημεία της από όπου θα μπορούσε να γίνει μια επιτυχημένη «προώθηση» παράνομων μεταναστών.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: