8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας και εθελοντισμός

Διαβάστε επίσης:

Ο εθελοντισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής της ΟΝΝΕΔ, και για μένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον κάθε ενεργό πολίτη.

- Advertisement -

Επιθυμία και στόχος μας είναι όλοι μαζί να καλέσουμε τις νέες και τους νέους της Μαγνησίας να σταθούν δίπλα μας, και να αναπτύξουμε μαζί ένα εκτενές σχέδιο με μια σειρά εθελοντικών δράσεων σε όλη την έκταση της περιοχής μας, έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση των θεμελιωδών αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα:

• Περιβαλλοντικές δράσεις, κινητοποιήσεις και ενημερώσεις των πολιτών, ώστε να προτείνουμε και να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο ανακύκλωσης απορριμάτων με σκοπό την προστασία των ακτών των Σποράδων, του Πηλίου και ολόκληρης της ακτογραμμής της Μαγνησίας.

• Δημιουργία τράπεζας αίματος ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας και διοργάνωση αιμοδοσίας 3 φορές τον χρόνο.

• Συμμετοχή στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το «όραμα ελπίδας».

• Μέσω εκδηλώσεων αλλά και με προσωπική μας εθελοντική εργασία, να στηρίξουμε το έργο που παράγουν στην Κιβωτό του Κόσμου στη Μαγνησία.

• Με την έναρξη του καλοκαιριού, προσφέροντας εθελοντικά βοήθεια στο τμήμα Έκτακτων Αναγκών και Συντήρησης της Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Ξεκινώντας από εμάς, πρέπει ο εθελοντισμός να γίνει τρόπος ζωής σε όλο και περισσότερους νέους και νέες στον Νόμο Μαγνησίας.
Να αποτελέσει νοοτροπία ζωής.
Ως ΟΝΝΕΔ, θα είναι αυτοσκοπός μας, να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα με όλους τους πολίτες της Μαγνησίας μέσω των αξιών που πρεσβεύει ο εθελοντισμός.
*του Θανάση Σούκια
Τοπογράφου Μηχανικού Τ.Ε. – Υποψήφιου Προέδρου ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: