8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκινούν ανασκαφές στην Ερέτρια του δήμου Φαρσάλων

Διαβάστε επίσης:

Στην χάραξη ενός οδικού χάρτη για όλα τα αρχαιολογικού και πολιτιστικού αντικειμένου ζητήματα της επαρχίας Φαρσάλων, αποσκοπούσε η συνάντηση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, στο δημοτικό κατάστημα της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν ζητήματα όπως η ανάγκη ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του δήμου και η δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής με απώτερο στόχο την τουριστική ανάπτυξη της επαρχίας.

Επίσης, συζητήθηκαν η δημιουργία διαδρομών πρόσβασης στο κάστρο Καλλιθέας, η έναρξη στο άμεσο μέλλον των εργασιών για την αποκατάσταση και αναπαλαίωση της εκκλησίας της Υπαπαντής στο Θετίδιο και της Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και τα ενδεχόμενα χρήσης του Πύργου Καραμίχου.
Τέλος, συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη των ερευνητικών ανασκαφών στην περιοχή της Ερέτριας, οι οποίες θα διεξαχθούν με δημοτική χρηματοδότηση.

- Advertisement -

Μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Είχα μία εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σδρόλια, κατά την οποία αναλύθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Η ανάδειξη της πλούσιας αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της επαρχίας Φαρσάλων αποτελεί μία από της σπουδαίες προτεραιότητες στη θητεία μας, καθώς είναι μονόδρομος η ανάδειξη κάθε συγκριτικού μας πλεονεκτήματος, με στόχο την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ώστε το ισχυρό ιστορικό «brand» της περιοχής μας, να αναδειχθεί στο μέγιστο».
Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια έκανε την εξής δήλωση: «Έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα έργα του δήμου Φαρσάλων που αφορούν στην αρχαιολογική υπηρεσία και συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσεων τόσο για τα ήδη δρομολογημένα έργα από τα οποία το κυριότερο είναι το Κάστρο των Φαρσάλων, όσο και για αυτά που προετοιμάζονται και έχουν αρκετή ωριμότητα. Για παράδειγμα οι δύο εκκλησίες που βρίσκονται στο Θετίδιο και στη Ζωοδόχο Πηγή ή τα ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μετά τη συζήτηση όλων των παραπάνω, βρέθηκε μία γραμμή για το πώς θα προχωρήσουμε».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: