8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΝΔ: Τα fake news για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Διαβάστε επίσης:

To «παρατηρητήριο Fake News» της ΝΔ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, αναφέρει τα fake news που κυκλοφόρησαν σχετικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

- Advertisement -

«Fake News για την προστασία της πρώτης κατοικίας

(Πηγή: γραφεία τύπου και στελέχη αντιπολίτευσης, social media, ΜΜΕ)

Η παραγωγή fake news σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας αποδεικνύεται αγαπημένο σπορ για την αντιπολίτευση. Τον συγκεκριμένο χορό άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικές εβδομάδες ενώ τις τελευταίες ημέρες μπήκε σε αυτόν και το ΚΙΝΑΛ. Αφορμή στάθηκε ένα απόσπασμα από ομιλία του κ. Γεωργιάδη όπου δήθεν στρέφεται κατά της προστασίας της πρώτης κατοικίας:

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

“Προστασία ΑΠΟΛΥΤΗ της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία ούτε και πρέπει να υπάρχει. Είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει. Εγώ θέλω να έχουμε προστασία στην πρώτη κατοικία του ανθρώπου που πραγματικά και αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει και δεν έχει άλλη λύση. Αυτός πρέπει να προστατευθεί. Σε αυτόν θα φτιάξουμε δίχτυ προστασίας γιατί ένα κεφάλαιο είναι να δουλεύει η οικονομία και η οικοδομή και όλα τα άλλα, ένα δεύτερο κεφάλαιο είναι να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Ναι αυτοί θα πρέπει να προστατευθούν. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε για ποιόν μιλάμε. Μιλάμε για αυτούς που χρήζουν προστασίας και οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν”.

Τι διαδόθηκε:

Από την παραπάνω τοποθέτηση, που ευτυχώς υπήρχε σε βίντεο, επιλέχθηκε μόνο η πρώτη πρόταση, η οποία αναρτήθηκε στα social media του ΚΙΝΑΛ συνοδευόμενη από το ακόλουθο κείμενο:

“Ά. Γεωργιάδης: Υπέρ της απαίτησης των Funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α κατοικίας. ”Η προστασία είναι ζημιά”. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις. Ο κ Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις. Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μη τους ξεφύγει και κανένας” (https://twitter.com/kinimallagis/status/1224022017160220672?s=12)

Έτσι μαγειρεύτηκε ένα ακόμη fake news που έκανε τον γύρο των social media και των ΜΜΕ, ενώ φυσικά έσπευσε να το υιοθετήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπέγραψε και νομοθέτησε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον κ. Χαρίτση, (https://www.syriza.gr/article/id/87317/Al.-CHaritshs:-Oi-kynikes-dhlwseis-toy-ypoyrgoy-Anaptykshs-epibebaiwnoyn-oti-h-kybernhsh-Mhtsotakh-oramatizetai-mia-anaptyksh-poy-den-ypologizei-tis-anagkes-ths-koinwnias—binteo.html) τον κ. Παππά

(https://www.syriza.gr/article/id/87309/N.-Pappas:-O-Mhtsotakhs-chrewnetai-tis-athliothtes-Gewrgiadh-peri-blaptikhs-prostasias-ths-a%CE%84-katoikias.html), την κα Πέρκα (https://www.syriza.gr/article/id/87330/P.-Perka:-Ideolhptikh-h-thesh-ths-ND-oti-h-prwth-katoikia-den-chrhzei-prostasias—binteo.html) και άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου να ανταγωνίζονται στην χυδαιότητα και την υποκρισία».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: