8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο πλαίσιο στην επαγγελματική εκπαίδευση – Επιστρέφει ο σχολικός σύμβουλος

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, μιλώντας τη Δευτέρα (3/2) στη Βουλή.

Όπως ειδικότερα είπε:

- Advertisement -

-Για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα κατατεθούν διατάξεις για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. «Ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο 24 πρότυπα σχολεία και 38 πειραματικά σχολεία σε όλη τη χώρα, κατανεμημένα σε όλη την επικράτεια».

-Το υπουργείο προετοιμάζει διατάξεις για την επαναφορά του σχολικού συμβούλου, «κοντά στη σχολική μονάδα».

-Εισάγονται νέες θεματικές στο σχολείο, στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. «Νέες θεματικές που έχουν να κάνουν, με τη σεξουαλική αγωγή, με τον εθελοντισμό, με την επιχειρηματικότητα, με την οδική ασφάλεια, θεματικές που στοχεύουν στο να προσδώσουν στα νέα παιδιά μία πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. Όλα αυτά ήδη πιλοτικά από το ερχόμενο έτος», όπως ενημέρωσε η Νίκη Κεραμέως.

-Σε φάση επεξεργασίας είναι νέο πλαίσιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, «στο οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν, για να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το σημαντικό χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ εκπαίδευσης και πραγματικών αναγκών στην αγορά εργασίας».

-Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπό επεξεργασία βρίσκονται διατάξεις που «θα αφορούν στη μεγαλύτερη εξωστρέφεια των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τη διευκόλυνση αγγλόφωνων προγραμμάτων, κοινών προγραμμάτων, διεθνών προγραμμάτων, διπλών προγραμμάτων, καλοκαιρινών προγραμμάτων». Στόχος, όπως είπε η υπουργός, είναι η Ελλάδα να καταστεί ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης το οποίο θα προσελκύει φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο. «Θα ακολουθήσει και το συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Η υπουργός αναφέρθηκε στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Χαράς Κεφαλίδου, αναφορικά με την εθνική στρατηγική για τη βελτίωση της Παιδείας.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: