8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο κτίριο για το 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού

Διαβάστε επίσης:

Νέο κτίριο που θα στεγάσει το 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού δημοπρατείται σύντομα δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Αλμυρού η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Ζέτα Μακρή, με τη συμμετοχή του δημάρχου Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκου και του Διευθυντή Α’θμιας Εκπαίδευσης Γιώργου Πολύζου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κ. Μακρή, «νετά από την αποφασιστική και άμεση προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, τις ενέργειες της Βουλευτή και τις προσπάθειες της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και το έργο της κατασκευής νέου κτιρίου και μετεγκατάστασης του 1ου Νηπιαγωγείου, πλέον, θα υλοποιηθεί αμέσως.

- Advertisement -

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση του έργου είναι ήδη εξασφαλισμένη από μία μεγάλη δωρεά του ιδρύματος «Βασιλείου Γ. Μελά», η οποία μετά από προσωπική παρέμβαση της Βουλευτή, είχε δοθεί από τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Μελά, ο οποίος πείσθηκε από την κ. Μακρή για την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου και κατάλληλου τριθέσιου νηπιαγωγείου που θα στεγάσει με ασφάλεια τους μικρούς μαθητές του Δήμου Αλμυρού.

Από την πλευρά της η κ. Μακρή, δήλωσε ικανοποιημένη, καθώς, όπως υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια όταν αποφασίστηκε από το Ίδρυμα Μελά να δωρηθεί στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού ένα σύγχρονο και λειτουργικό τριθέσιο νηπιαγωγείο. Μετά από προσωπικές παρεμβάσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, της ίδιας της κ. Μακρή, του Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και του Δήμου πλέον, έχουν, ξεπεραστεί, όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και το έργο μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης του.

Η βουλευτής, αφού δήλωσε ικανοποιημένη που βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου, συμπλήρωσε, ότι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου, η ιδιά, θα ζητήσει από το ίδρυμα Μελά να καλυφθούν και τα έξοδα εξοπλισμού του νέου κτιρίου, ελπίζοντας πως και αυτό το αίτημα της θα ικανοποιηθεί.

Τέλος η κ. Μακρή υπενθύμισε ότι το ίδρυμα Μελά και στο παρελθόν, έχει βοηθήσει σημαντικά τον Νομό Μαγνησίας με δωρεές του σε σχολικές μονάδες αλλά και πρόσφατα στάθηκε αρωγός στις ανάγκες τοπικών σχολικών μονάδων, δωρίζοντας χρήματα για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου Φερών και ενισχύοντας τις σχολικές βιβλιοθήκες σχολείων, τόσο του Δ. Ρήγα Φεραίου όσο και του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: