8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέος πρόεδρος του Euro Working Group, ο Τόμας Σαρανχέιμο

Διαβάστε επίσης:

Ο Φινλανδός Τόμας Σαρανχέιμο εξελέγη νέος πρόεδρος του Euro Working Group (EWG) στην θέση του Ολλανδού Χανς Βίλμπριφ, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Πληροφορήθηκα την απόφαση των μελών του EWG να εκλέξουν τον Τόμας Σαρανχέιμο ως νέο πρόεδρό τους. Το ερχόμενο Eurogroup στις 17 Φεβρουαρίου θα αποφασίσει για τον επίσημο διορισμό. Η ταχεία λήψη αποφάσεων θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε την απαιτητική ατζέντα μας για την ενίσχυση του ευρώ», έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup.

- Advertisement -

Ο Σαρανχέιμο είναι μέλος του EWG ως μόνιμος υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, υπεύθυνος για διεθνή και χρηματοπιστωτικά θέματα. Με την ιδιότητά του αυτή, είναι μέλος του Συμβουλίου Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Συμβουλίου Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: