8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέος παιδικός σταθμός στο Βλαχογιάννι

Διαβάστε επίσης:

Τον Δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Γάτσα επισκέφτηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας Βλαχογιαννίου Ανδρέας Παπακυπριανός και αντιπροσωπεία γονέων νηπίων από τη Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς, προκειμένου να ενημερωθούν για την απόφαση δημιουργίας νέου παιδικού σταθμού στο Βλαχογιάννι.
Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους γονείς και τον πρόεδρο για το ενδιαφέρον και σημείωσε ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία νέου τμήματος παιδικού σταθμού στην ενότητα Ποταμιάς στηρίχθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον για φιλοξενία νηπίων στην περιοχή και για την αποφυγή μετακίνησης σε μακρινούς παιδικούς σταθμούς, όπως της Ελασσόνας και της Βερδικούσιας.

Μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, ο Δήμος Ελασσόνας θα αξιοποιήσει το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Ποταμιάς στο Βλαχογιάννι, θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα παιδικού σταθμού δυναμικότητας 25 νηπίων, προϋπολογισμού 130.000,00 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕΤΑΑ με το ποσό των 50.000,00 ευρώ.
Ο κ. Γάτσας δήλωσε για τη συνάντηση: «Η νέα δημοτική αρχή θεωρεί σημαντικό να διευκολύνει τους νέους γονείς στην επαγγελματική τους ζωή, φιλοξενώντας δημιουργικά τα παιδιά τους σε χώρους κοντά στο σπίτι τους. Είναι αυτονόητο ότι το πρώην δημαρχείο στο Βλαχογιάννι θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό χώρο φιλοξενίας νηπίων και με τον τρόπο αυτό αποκτούν λειτουργικότητα κτίρια που παρέμεναν για χρόνια αναξιοποίητα. Επενδύουμε ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας μας σε δομές κοινωνικής προστασίας και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες μας».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: