8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νέα “Μόρια” ετοιμάζεται στην Καρδίτσα- Σφοδρές αντιδράσεις από δημάρχους και φορείς

Διαβάστε επίσης:

Την έντονη αντίδραση των δημάρχων του νομού Καρδίτσας, του αντιπεριφερειάρχη όπως και του ΕΒΕ Καρδίτσας συναντά η προοπτική κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών.

Αντίδραση που θα εκδηλωθεί σε διάφορα μέτωπα και μέσω ομόφωνης απόφασης που έλαβαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (11/1) στα γραφεία της ΠΕΔ στην Καρδίτσα.

- Advertisement -

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε, σύμφωνα με το karditsalive.net, να υπάρξει άμεσα νέα παρουσία των τεσσάρων βουλευτών του νομού, οι οποίοι είχαν πλήρη άγνοια για την εξέλιξη, να κλειστεί ραντεβού μέσα στην εβδομάδα που έρχεται (αυτό το διάστημα θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις) με τον αρμόδιο υπουργό και να τονισθεί ότι η Καρδίτσα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής, όπως και ότι η απόφαση για το κέντρο δεν αφορά μόνο ένα Δήμο αλλά όλο το νομό και επηρεάζει τους πάντες.

Τα βασικά στοιχεία που θα στηριχθεί η εναντίωση στην δημιουργία του κέντρου είναι ότι ο νομός ήδη υλοποιεί πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και φιλοξενεί στην Καρδίτσα 400 πρόσφυγες και θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά αυτού του προγράμματος και σε άλλους Δήμους. Ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση για την επιλογή της ΒΙ.ΠΕ. και δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που υπήρξε με τις τοπικές κοινωνίες σε άλλες περιοχές, γεγονός που δείχνει μεθόδευση. Στο ότι από το νομό Καρδίτσας μονίμως αφαιρούνται τα θετικά (τμήματα Σχολών) και προστίθενται όσα οι άλλοι δεν επιθυμούν, όπως και ότι η ΒΙ.ΠΕ. που είναι δομή που μπορεί να συμβάλει αναπτυξιακά, ουσιαστικά καταστρέφεται.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, Δήμος στον οποίο ανήκει διοικητικά η συγκεκριμένη περιοχή, συμμετείχαν, πέραν του κ. Σακελλαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος, ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρας κ. Νάνος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Ψαρρής και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σβερώνης με την ιδιότητα του προέδρου των Συνοριακών φρουρών. Ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Στεργίου ήταν καθ’ οδόν από την Αθήνα αλλά δεν πρόλαβε να παραστεί, στηρίζοντας όμως την κοινή απόφαση.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: