8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Άμεση η ανάγκη για στήριξη του τουρισμού στην περιοχή μας»

Διαβάστε επίσης:

Στο ζήτημα της λειτουργίας της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην πλατεία της Αργαλαστής, αλλά και του εγκαταλελειμμένου κτιρίου που βρίσκεται στα όρια της επανέρχονται ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας”.

- Advertisement -

Παράλληλα, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επανερχόμενοι στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, προχωρούν σε μία πρόταση που σίγουρα θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στα δημοτικά πράγματα.

«Αναθαρρήσαμε τις τελευταίες ημέρες, μετά την απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο άκουσμα της ανακοίνωσης ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση του παλιού οικήματος, που συνορεύει με την παιδική χαρά στην πλατεία της Αργαλαστής.

Ένα ζήτημα που ανέδειξε, και πέτυχε την δέσμευση της δημοτικής αρχής, η παράταξη μας, αν και ακόμη δεν είμαστε βέβαιοι ότι η δημοτική αρχή έχει εκκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε ότι η παιδική χαρά της Αργαλαστής έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω συντήρησης. Πράγμα που, από την μία πλευρά το θεωρούμε λογικό, εμείς άλλωστε είχαμε αναδείξει την ανάγκη συντήρησης των παιχνιδιών που ήταν χαλασμένα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, που χρησιμοποιούν την παιδική χαρά.

Από την άλλη, όμως, πλευρά, δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με τις φωνές εκείνες -των καταστηματαρχών της πλατείας και των κατοίκων- που επισημαίνουν το γεγονός ότι οι εργασίες συντήρησης θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί νωρίτερα και όχι εν μέσω της, ούτως ή άλλως, προβληματικής τουριστικής περιόδου.

 Ή από την στιγμή που τώρα προέκυψε η δυνατότητα συντήρησης, αυτή να πραγματοποιηθεί στο συντομότερο δυνατό διάστημα και όχι να παραμένει κλειστή η παιδική χαρά για τόσο μεγάλο διάστημα.

Αναμένουμε, λοιπόν, από την δημοτική αρχή, να επισπεύσει τις διαδικασίες, τόσο για την κατεδάφιση του επικίνδυνου κτιρίου όσο και για την ολοκλήρωση της συντήρησης της παιδικής χαράς, και να μας ενημερώσει για τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να προτείνουμε στον κ. Δήμαρχο, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ή σε όποιο άλλο χρόνο κρίνει ότι θα πρέπει να γίνει, να συζητήσουμε την προοπτική αξιοποίησης ή εκμίσθωσης των δημοτικών ακινήτων, που παραμένουν αναξιοποίητα επί της παρούσης.

Θεωρούμε ότι τα οφέλη μιας τέτοιας προοπτικής πολλαπλά, διότι αφενός θα έδινε την δυνατότητα περισσότερων δραστηριοτήτων για τους δημότες και του επισκέπτες της περιοχής μας. Αφετέρου, δε, τα έσοδα από την τυχόν εκμίσθωση των ακινήτων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, με αφορμή και πρόσφατη έκκληση των ξενοδόχων της Μαγνησίας για ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Διότι, μπορεί να χάθηκε, κατά δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου, η φετινή καλοκαιρινή περίοδος, ωστόσο δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι το Νότιο Πήλιο αποτελεί προορισμό και κατά την χειμερινή περίοδο,

Ενώ αποτελεί πεποίθησή μας ότι, έστω και τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε για ότι μπορούμε να περισώσουμε και, παράλληλα, από φέτος να επενδύσουμε επικοινωνιακά και στην επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.»

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: