8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μόσιαλος: Να σταματήσει η μετάληψη εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού

Διαβάστε επίσης:

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας απευθύνθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικής Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, προκειμένου να τοποθετηθεί ο ΠΟΥ για τις θρησκευτικές δραστηριότητες σε σχέση με τον κορωνοϊό, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος, ο Οργανισμός Υγείας αναμένεται να εκδώσει σχετικές οδηγίες.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τις ενημερώσεις για τον κορωνοϊό διότι είχε «δυσαρεστήσει κάποιους», επανήλθε στο θέμα με άρθρο του στα ΝΕΑ, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι  «οι ευπαθείς ομάδες των πιστών, που είναι και η πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στην εκκλησία, θα πρέπει να παρακολουθούν τη λειτουργία από την τηλεόραση, ότι η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει κατά τη διάρκεια της επιδημίας και ότι στην ακραία περίπτωση που θα έχουμε φαινόμενα Ιταλίας η Εκκλησία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους τέλεσης της θείας λειτουργίας».

- Advertisement -

«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποθετήθηκε δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα διακοπής της Θείας Κοινωνίας. Προσωπικά έθεσα πρώτος το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο με τρόπο ήπιο, αναμένοντας τη συγκεκριμένη στάση της Εκκλησίας, ενώ δεν υπάρχει επίσημη στάση της πολιτείας ή άλλου κρατικού οργανισμού. Απευθυνόμουν κυρίως στους βαθύτερα θρησκευόμενους που είναι πολύ πιο πιθανό να ακούσουν τις απόψεις της Ιεραρχίας. Σε μια χώρα όπου οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας είναι τόσο στενές, θα περίμενε κανείς και κυβερνητική τοποθέτηση» αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Μόσιαλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κι άλλες ορθόδοξες χώρες που ακολουθούν διαφορετική τακτική, ενώ συμπληρώνει ότι «η έκδοση οδηγιών από τον κατεξοχήν αρμόδιο Οργανισμό θα κατευθύνει τις κυβερνήσεις στο έργο τους και θα συμβάλει σε μια ενιαία εφαρμογή μέτρων δημόσιας υγείας».

Παγκόσμια υγεία και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Του Ηλία ΜόσιαλουΟ κορωνοϊός είναι μια νόσος που δεν γνωρίζει σύνορα,…

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Tuesday, March 10, 2020

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: