8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπουκώρος: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να μπαίνει κανείς παράτυπα

Διαβάστε επίσης:

«Η αποσυμφόρηση των νησιών θα επιτευχθεί μόνο με τη μετακίνηση ανθρώπων που δικαιούνται παροχής προστασίας. Δεν θα υπάρξει οριστική διαχείριση του μεταναστευτικού αν δεν περιορίσουμε τις ροές». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο που χειρίζεται το μεταναστευτικό.

Σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις, ο κ. Μπουκώρος επισήμανε: «Η επίταξη γίνεται σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης, όταν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα δημόσιας τάξης, υγειονομικά ζητήματα. Ακόμα και για την εξέλιξη δημοσίων έργων η νομοθεσία προβλέπει υποχρεωτική απαλλοτρίωση. Το “επίταξη” μάς πείραξε τώρα; […] Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης λέει ότι πρέπει να γίνουν αυτά τα κλειστά κέντρα, να μπει κάποια τάξη στη διαχείριση του ζητήματος. Και το περίεργο είναι ότι όταν η κυβέρνηση δεν είχε πάρει συγκεκριμένα μέτρα, την κατηγορούσαν για αδράνεια. Σήμερα που παίρνει και επιταχύνει κάποια μέτρα την κατηγορούν για ποιο λόγο; Για να καταλάβουμε και τι θέλουν και όσοι αντιπολιτεύονται και όσοι αντιδρούν».

- Advertisement -

«Οτιδήποτε», συνέχισε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, «ισχυροποιεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρος για όλους, ότι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ότι δεν μπαίνει κανείς παράτυπα σε αυτήν τη χώρα και στη συνέχεια κάνει ό,τι θέλει, όλο αυτό το μείγμα της πολιτικής κατά την άποψή μου είναι αποδεκτό -και όχι μόνο- αλλά και αναγκαίο».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: