8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μιτζικός: Κινδυνεύει με κατάρρευση το Παναγιώτικο

Διαβάστε επίσης:

Με κατάρρευση κινδυνεύει το φράγμα Παναγιώτικο, καθώς παρατηρείται διεύρυνση των ρηγμάτων, καθώς και καθιζήσεις, όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός.

- Advertisement -

Να σημειωθεί ότι οι φόβοι και η ανησυχία κατοίκων και Δήμου, οδήγησαν τον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό να ζητήσει αυτοψία στο φράγμα από τους τοπικούς βουλευτές και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία θα γίνει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, ενώ η πρόσκληση έχει ήδη σταλεί στους βουλευτές του Νομού και στην Περιφέρεια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Μιτζικός, τόνισε ότι από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή έχει αποστείλει τα σχετικά έγγραφα στα αρμόδια υπουργεία κ αι την Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου εκτιμούν ότι οι παρεμβάσεις στο φράγμα θα ξεπεράσουν το 1,5 εκ. ευρώ και στα δίκτυα τις 500.000 ευρώ. «Θέλουμε να δώσουμε λύση οριστική στο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η στάθμη του νερού βρίσκεται στο όριο της υπερχείλισης». Επιπλέον τόνισε ότι οι επισκευές που απαιτούνται καθημερινά για τα δίκτυα ύδρευσης «απομυζούν τις σάρκες του δήμου».

Αναφορικά με δημοσιεύματα για τις εικόνες σε έκταση δίπλα από τον ΧΥΤΑ Αργαλαστής, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να καθαριστεί ο χώρος δίπλα από τον ΧΥΤΑ καθώς ο ΧΥΤΑ δεν αναλάμβανε κάτι τέτοιο, κι ο καθένας πετούσε απορρίμματα και ο,τιδήποτε άλλο όπου τον βόλευε. Πρόσθεσε δε ότι σε συνεννόηση με τον ΣΥΔΙΣΑ θα αποφασιστεί που θα γίνει η απόρριψη όλων αυτών που θα συγκεντρωθούν.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: