8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη και καθυστερήσεις

Διαβάστε επίσης:

Στην ατζέντα των θεμάτων καθημερινότητας και στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου καθώς και σε οδηγίες προς τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό, επικέντρωσει ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με τη φράση «χρειαζόμαστε επιτελείο μάχης» και την επισήμανση «περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα για τη δυναμική επανεκκίνηση της κυβέρνησης, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες, ενώ ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους, δίνοντας την προοπτική σε τρεις λέξεις: «Μαζί στα καλύτερα».

- Advertisement -

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, η καλύτερη Υγεία και Παιδεία γίνονται τώρα πιο στοχευμένες προτεραιότητες», συνόψισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ζητήματα πρώτης γραμμής στην κυβερνητική ατζέντα.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε πως «η 9η Ιουνίου είναι σταθμός στη διαδρομή μας και αφετηρία για την τριετία που ακολουθεί» και πρόσθεσε: «Παρά τις δυσκολίες της προεκλογικής μάχης η επόμενη μέρα βρίσκει τη Ν.Δ. πρώτη και με ισχύ μεγαλύτερη από των αντιπάλων της και την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας. Τα ποσοστά μας δεν έφτασαν τον στόχο που είχαμε θέσει. Πολλοί πολίτες που μας στήριξαν το 2023 επέλεξαν την αποχή, δεν επέλεξαν όμως την αντιπολίτευση, αντίθετα οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκαν» είπε, προσθέτοντας παράλληλα πως «σε απόλυτο αριθμό ψήφων δεν είχαμε ενίσχυση των άκρων».

«Χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά»
«Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί συμπολίτες μας με τον τρόπο τους μας έστειλαν ένα μήνυμα μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, σε μια πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Το 41% των εθνικών εκλογών εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται να κοιτάζει τις αδυναμίες σας. οι πολίτες μας έστειλαν το μήνυμα σας εμπιστευόμαστε αλλά, πατήστε γκάζι και όχι φρένο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε την εναλλαγή προσώπων ως προσπάθεια να γίνει καλύτερη η κυβέρνηση στο έργο της.

«Δεν υπάρχουν χαρτοφυλάκια πρώτης και δεύτερης ταχύτητας…»
«Δεν υπάρχουν χαρτοφυλάκια πρώτης και δεύτερης ταχύτητα», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η νέα σύνθεση του Υπουργικού καθορίζεται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες και πως η εναλλαγή προσώπων αποτυπώνει την προσπάθεια για περισσότερη παραγωγικότητα. «Χρειαζόμαστε ένα επιτελείο μάχης με ένα κεντρικό σκοπό σε κάθε έναν από τους τομείς πολιτικής στους οποίους προΐσταται, να έχουμε ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο πάντα. Κλειδί της επιτυχίας μας είναι και η αφοσίωση και η εργατικότητα» είπε χαρακτηρίζοντας τους «δείκτες για τους οποίους θα είμαι αυστηρός, όπως και οι πολίτες».

Πρόσθεσε πως πλέον σειρά έχει η στροφή ακόμα πιο δυναμικά εναντίον των προβλημάτων «Μεταρρύθμιση σημαίνει ένα αποτύπωμα στην καθημερινότητα, πείθοντας και τους καχύποπτους πολίτες για τις προθέσεις μας, ενώ παράλληλα θα οικοδομούν αυτή την ισχυρή Ελλάδα την οποία θέλουμε. Μια πατρίδα ισχυρή στην καρδιά της Ευρώπης, με ένα διαφορετικό κράτος, μια ουσιαστικά αναβαθμισμένη υγεία, μια οικονομία στην οποία η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται και οι μισθοί θα συνεχίζουν να αυξάνονται. Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι δράσεις μας στην Ευρώπη σ ένα νέο πενταετή κύκλο, στον οποίο θα κριθούν πολλά. Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η συνέχιση μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής, η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε αυτό το περιβάλλον, το οποίο διαρκώς αλλάζει, η προσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα δεδομένα της κλιματικής κρίσης από τη μία, αλλά και της ανάγκης στήριξης του εισοδήματος των αγροτών μας από την άλλη, το δημογραφικό, την ενιαία αμυντική πολιτική». Και πρόσθεσε «είναι αυτονόητο ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα…Οι μεταρρυθμίσεις μας, οι αλλαγές μας, η ανάπτυξη αφορούν τελικά όλους τους πολίτες και κανείς δεν μένει πίσω.

Για την προεδρία της Κομισιόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η πρόταση θα είναι η επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: