8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μηταράκης για τα φράγματα: Μέρος μιας συνολικής πολιτικής προστασίας των συνόρων

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μέρος μιας συνολικής πολιτικής προστασίας των συνόρων» χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετήσει πλωτά φράγματα στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε σε οτιδήποτε μας επιτρέπεται από το διεθνές δίκαιο» και πρόσθεσε πως «ό,τι μέσο μας δίνει η διεθνής νομοθεσία, θα το εφαρμόσουμε με γνώμονα την προστασία της ζωής στη θάλασσα».

- Advertisement -

Η πολιτική για τη μετανάστευση, επισήμανε ο υπουργός, θα πρέπει να περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς πυλώνες, τη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις μαζικές επιστροφές και τη λειτουργία κλειστών κέντρων, και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αποδείξουμε ως χώρα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στις 15 ημέρες λειτουργίας του υπουργείου Μετανάστευσης έχουν γίνει τέσσερις αποστολές επιστροφής μεταναστών, «πολλαπλάσιες σε σύγκριση με το 2019, σε πολύ χαμηλά, όμως, επίπεδα ακόμα συνολικά».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο έξαρσης επιδημιών εντός των κέντρων φιλοξενίας, ο υπουργός απάντησε ότι «οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στα νησιά δεν είναι αποδεκτές. Χρειάζονται νέες εγκαταστάσεις για την καλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: