8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μηταράκης από Σάμο: Προτεραιότητα η μείωση των μεταναστευτικών ροών (vid)

Διαβάστε επίσης:

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών μεταναστών προς τα νησιά» σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Σάμο.

Μαζί με τον ειδικό γραμματέα πρώτης υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ όπου συναντήθηκαν με στελέχη της Διοίκησης του Κέντρου και τη Υπηρεσίας Ασύλου.

- Advertisement -

Ακολούθησε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου με τη συμμετοχή του βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη, τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλεξάνδρο Λυμπέρη και στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας. Ακολούθησε χωριστή συνάντηση με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζο.Κατά τη μετάβαση του στην υπό κατασκευή νέα κλειστή δομή στη θέση Ζερβού, ομάδα κατοίκων αποδοκίμασε τον υπουργό χωρίς παραπέρα αντιδράσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του και πριν αναχωρήσει για τη Μυτιλήνη, δεύτερο σταθμό των σημερινών του επισκέψεων, ο κ. Μηταράκης σημείωσε: «Ήρθα σήμερα στη Σάμο, θα πάω αργότερα στη Λέσβο, για να συνομιλήσω με τους κατοίκους, με τον αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Κύρια προτεραιότητα μας είναι η μείωση των ροών. Για τη μείωση των ροών πρέπει αφενός να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης προστασίας των συνόρων και αφετέρου να λειτουργήσουν οι επιστροφές προς την Τουρκία και προς τις χώρες προέλευσης όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Απαραίτητο γι’ αυτό είναι τα νέα κέντρα τα οποία θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών. Σήμερα λειτουργούμε με ανοιχτές δομές μέσα στις πόλεις, σχεδιάζουμε ελεγχόμενες δομές εκτός αστικού ιστού και αυτό θα αποσυμφορήσει τα νησιά μας. Είναι ένα δύσκολο έργο. Χρειαζόμαστε την ενότητα, τη συνεργασία όλων και στόχος αυτού του ταξιδιού είναι συνομιλώντας να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις. Θα κινηθούμε ταχύτατα, δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: