8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με τον Πρόεδρο της Microsoft συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός στο Νταβός (pics)

Διαβάστε επίσης:

Το περίπτερο της Microsoft στο Νταβός, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης (23/1) ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο περίπτερο από τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, ο οποίος του παρουσίασε μαζί με τους συνεργάτες του καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέουν την ψηφιακή εποχή με τις πράσινες τεχνολογίες.

- Advertisement -

Αμέσως μετά, κατά τη διμερή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Microsoft, ο Πρωθυπουργός πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει την Microsoft η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να επισκεφθεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όπως η Ολυμπία, και να υποβάλλει μια πρόταση στην κυβέρνηση για το πως η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδείξει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.

Data Center με πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Brad Smith συζητήθηκε η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα.
Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα εταιρείες όπως η Microsoft.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: