8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Με τον πρωθυπουργό στο 1ο δημ. σχ. Φαρκαδόνας η Ζέττα Μακρή

Διαβάστε επίσης:

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε στην επίσκεψή του στη Φαρκαδόνα και στο 1ο δημοτικό σχολείο, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή. Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τις σχολικές υποδομές Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

- Advertisement -

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται, με γρήγορους ρυθμούς, από την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ ενώ η Υφυπουργός Παιδείας, ως εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ, αναφέρθηκε στον αριθμό των μαθητών που υπάγονται στο 1ο δημοτικό σχολείο Φαρκαδόνας καθώς και στον χρόνο μεταστέγασης αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Της επίσκεψης του Πρωθυπουργού είχε προηγηθεί η επί τόπου αυτοψία της Υφυπουργού Παιδείας στο 1ο δημοτικό σχολείο Φαρκαδόνας, προκειμένου η ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι πλήρης και ακριβής.

Ήδη από την σύσκεψη που είχε προηγηθεί με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας, ο Πρωθυπουργός, ευαισθητοποιημένος στο θέμα της σχολικής στέγης, είχε τονίσει για την αποκατάσταση των ζημιών στις σχολικές μονάδες: «Προφανώς, προτάσσουμε τα ζητήματα των σχολείων -και να ευχαριστήσω και πάλι την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το γεγονός ότι κατευθύνθηκε ένα κομμάτι από τη δωρεά την οποία έκαναν στις γρήγορες επισκευές των σχολείων- και τα σχολεία τα φτιάχνουμε καλύτερα απ’ ό,τι ήταν πριν. Θα είμαστε έτοιμοι και πριν από τις συμβατικές υποχρεώσεις των αναδόχων, γιατί γνωρίζουμε πόσο μεγάλη προτεραιότητα πρέπει να δώσουμε στο ζήτημα αυτό».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Υφυπουργός Παιδείας, ως μέλος του κυβερνητικού κλιμακίου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό και παρακολούθησε την ομιλία του στην εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», στο Δημαρχείο Κιλελέρ.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: