8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με πλήθος κόσμου στην Κέρκυρα, η λιτανεία του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας (vid): Μοιράστηκαν λουλούδια, αντί καρπουσζιού, λόγω κορωνο

Διαβάστε επίσης:

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί και φέτος που ακολούθησαν τη λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, που λαμβάνει χώρα την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ξεκινώντας από τον Μητροπολιτικό Ναό Κέρκυρας, όπου φυλάσσεται το Ιερό σκήνωμα της Αγίας.

Η λιτανεία καθιερώθηκε επίσημα στο νησί, το 1985, από τον Μητροπολίτη Τιμόθεο, ως ανάμνηση της αναστήλωσης των Εικόνων, στη «Βασιλεύουσα», από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα, το σκήνωμα της οποίας ήρθε στην Κέρκυρα , λίγο μετά την άλωση της Πόλης, το 1456.

- Advertisement -

Τη λιτανεία συνόδευαν βουλευτές του νησιού, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, η «Παλαιά Φιλαρμονική, Μάντζαρος», η Φιλαρμονική «Καποδίστριας», η Φιλαρμονική «Κορακιάνας» και η Φιλαρμονική «Γαστουρίου», μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και πλήθος κόσμου Κερκυραίων και επισκεπτών στο νησί.

Παλαιότερα στον Μητροπολιτικό Ναό, ο οποίος έχει και το όνομα του Αγίου Βλασίου, πέραν της Αγίας Θεοδώρας, μετά το πέρας της λιτανείας, μοιραζόταν στους πιστούς «το χειμωνικό», ένα μικρό κομμάτι καρπουζιού σε ανάμνηση του θαύματος του Αγ. Βλασίου, που σύμφωνα με την Ορθόδοξη εκκλησιαστική ιστορία, ο Άγιος Βλάσιος είχε σώσει το νησί από τη μεγάλη επιδημία που είχε προσβάλει παιδιά μικρής ηλικίας της Κέρκυρας. Σήμερα αντί του καρπουζιού μοιράστηκαν σε όλους κόκκινα γαρύφαλλα.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: