8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με ευρεία πλειοψηφία ΠτΔ η Σακελλαροπούλου: «Ναι» από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης:

Από τις 22 Ιανουαρίου η χώρα μας θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της γυναίκα στο ύπατο αξίωμα του κράτους καθώς η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία.

Μετά την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο της απερχόμενης προέδρου του ΣτΕ, το «ναι» είπε και ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «στάση ευθύνης» του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν παρέλειψε να αφήσει τα «καρφιά» του στην δήλωσή του προς την κυβέρνηση.

- Advertisement -

Λίγο αργότερα, και το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του ανακοίνωσε πως θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου μετά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατόπιν εισήγησης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, τάχθηκε κατά της πρότασης του πρωθυπουργού αναφέροντας πως «ποτέ δεν έχει επικεντρώσει – ούτε τώρα επικεντρώνει – στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Όσον αφορά το ΜέΡΑ25 αναμένεται να δώσει την απάντησή του αργά το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την διευρυμένη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ενώ και η Ελληνική Λύση αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις της μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: