8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με δυσκολίες οι εξαγωγές ακτινιδίων

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίσθηκαν με δυσκολίες οι εξαγωγές ακτινιδίων, με αυξημένη ζήτηση . Μέχρι 10/1 οι εξαγωγές ανέρχονται σε 89.606 τόνους εκ των οποίων προς Ιταλία σε 21.891 τόνους, έναντι 59.216 και 9.138 τόνων αντιστοίχως που ήταν πέρσι. Επίσης παρατηρείται φέτος μια ποσοστιαία μείωση εξαγωγών προς τρίτες εκτός ΕΕ χώρες με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 29,5% του συνόλου έναντι 32,8% πέρσι.

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών, λεμονιών, αγγουριών και μήλων την περασμένη εβδομάδα αλλά με δυσκολίες λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους τις περισσότερες ημέρες.

- Advertisement -

Οι εξαγωγές των μανταρινιών εξελίσσονται με υψηλούς ρυθμούς (17%) μέχρι 3/1 ,πλην όμως με εμπόδια λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Δήλωση του Γεωργίου Πολυχρονάκη, Ειδικού Συμβούλου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Incofruit – Hellas:

Την ανασκοπούμενη εβδομάδα 3/1-10/1/20 ο κλάδος της εξαγωγής των νωπών φρούτων και λαχανικών υπέστη ζημιά τόσο στην παραγωγή, λόγω των καιρικών συνθηκών που επεκράτησαν σε παραγωγικές περιοχές της χώρας, όσο και από την ακύρωση και μη πραγματοποίηση παραγγελιών εξαγωγής –διακίνησης ,φρούτων και λαχανικών στις καταναλωτικές αγορές, λόγω της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας μας με βάση προβλέψεις ισχυρών δυσμενών καιρικών φαινομένων που δεν επαληθεύτηκαν εν πολλοίς. Αυτό επέδρασε δυσμενώς στην εκτέλεση παραγγελιών λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από πελάτες μετά την εξάντληση των αποθεμάτων στις καταναλωτικές αγορές, που σε μεγάλο βαθμό ακυρώθηκαν.

Απευθύνουμε έκκληση όπως σε μελλοντική κακοκαιρία ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε οι Ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ,με εξαίρεση από τυχόν απαγορεύσεις των μεταφερόντων νωπά οπωροκηπευτικά, προς όφελος τόσο της παραγωγής όσο και της εθνικής οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: