8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μεταναστευτικό: Γιατί κάνει τον… Κινέζο ο Μουτζούρης;

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Μουτζούρης και όλοι οι τοπικοί άρχοντες των νησιών του ΒΑ Αιγαίου, οι οποίοι λένε με άνεση «Μολών λαβέ» ή πολύ περισσότερο, «διακόπτουν κάθε σχέση με την κυβέρνηση», μέχρι να καταργηθεί η επίταξη, θα πρέπει να καταλάβουν κάποια πολύ βασικά:

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

- Advertisement -

1. Η Ελλάδα είναι ΚΡΑΤΟΣ και όχι χαλαρή Ομοσπονδία Περιφερειών.
2. Οι Περιφέρειες δεν είναι «μαγαζάκι», που το ανοιγοκλείνει, όποτε καπνίσει στον εκάστοτε παροδικό διαχειριστή τους.
3.Οι αιρετοί άρχοντες είναι θεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να είναι υπεύθυνοι και όχι ανεύθυνοι λαϊκιστές.
4. Οι αιρετοί άρχοντες οφείλουν να είναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ψεύδονται, προσποιούμενοι τους ανήξερους και αιφνιδιασμένους. Όλοι τους ήξεραν. Επι δυο μήνες συζητούσαν με την κυβέρνηση. Και ΗΞΕΡΑΝ ότι τα κλειστά κέντρα ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν στα νησιά. Γιατί, αν οι παράνομοι μετανάστες προωθηθούν άνευ ελέγχου στην ενδοχώρα-όπως γινόταν η «αποσυμφόρηση» επί ΣΥΡΙΖΑ-δεν μπορούν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Όπως ΗΞΕΡΑΝ ότι ο μοναδικός τρόπος για την αποσυμφόρηση των νησιών, είναι ο αυστηρότερος έλεγχος των συνόρων σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των επιστροφών.
ΗΞΕΡΑΝ επίσης, ότι στα κλειστά κέντρα θα πηγαίνουν μόνο α) οι νέες αφίξεις-ώστε να επιταχυνθεί ο διαχωρισμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών-β) οι παραβατικοί και γ) όσοι έχει κριθεί, ότι δεν δικαιούνται ασύλου κι επομένως πρέπει να επιστραφούν. Καθαρά πράγματα. Κι όμως κάποιοι νεοεκλεγέντες τοπικοί άρχοντες επέλεξαν την θολούρα του λαϊκισμού και την ανευθυνότητα της εύκολης άρνησης.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ κανείς τους, π.χ. δεν ρώτησε τους κατοίκους της πραγματικά πολύπαθης Μόριας τι γνώμη έχουν. Τι λένε για τα κλειστά κέντρα που θα βρίσκονται 10 χιλιόμετρα μακριά από το πιο κοντινό χωριό σε σχέση με την «Μόρια» που είναι σχεδόν μέσα στην Μόρια;
ΚΑΙ ΑΝΤΙ να συμβάλλουν με εποικοδομητικές προτάσεις για υπαρκτά προβλήματα, όπως π.χ. ποιός θα έχει την ευθύνη της τήρησης του εσωτερικού κανονισμού στις κλειστές δομές ή πως θα είναι πραγματικά λειτουργικές, χωρίς να επαναληφθεί το όνειδος της Μόριας (βιασμοί ανηλίκων και γυναικών, διακίνηση ναρκωτικών, εγκληματικότητα κλπ), μετράνε ψηφαλάκια και νομίζουν ότι χαϊδεύουν αφτιά.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καθυστέρησε να θέσει σε πλήρη εφαρμογή τη νέα πολιτική της. Και φέρει ευθύνη για αυτό. Φταίνε όμως και οι δίμηνες συζητήσεις που έγιναν με την ΤΑ, προκειμένου να υπάρξει υπευθυνότητα και συμφωνία. Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες-δυστυχώς με λίγες εξαιρέσεις-πετούσαν την μπάλα στην εξέδρα. Μέχρι που η κυβέρνηση αποφάσισε, ως όφειλε, να δράσει. Τότε θυμήθηκαν τις «Θερμοπύλες» και ότι «θα πέσουν κορμιά». Και ανακάλυψαν, ότι μπορούν να διακόψουν την συνεργασία με την κυβέρνηση! Λες και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, θα συνεργάζονται με κάποια…άλλη κυβέρνηση ή θα ανακηρύξουν την αυτονομία τους….

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: