8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαρτυρία: «Βγάζουμε τους αναπνευστήρες από τους ηλικιωμένους για να σωθούν νέοι» (vid): Τι υποστηρίζει γιατρός από την Ισπανία

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρεi ένα βίντεο από την Ισπανία στο οποίο ακούγεται μια γυναικεία φωνή η οποία υποστηρίζει πως είναι γιατρός να λέει πως αφαιρούν αναπνευστήρες από ηλικιωμένους για να σώσουν νεότερους. 

Όπως εξηγεί δεν έχουν τα μέσα για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών με αποτέλεσμα να κάνουν διαλογή επι της ουσίας αποφασίζοντας ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Τους ναρκώνουν και τους κρατούν το χέρι μέχρι να ξεψυχήσουν καθώς οι συγγενείς τους δεν έχουν καν την δυνατότητα να είναι μαζί τους.

- Advertisement -

Δείτε το βίντεο:

Η φερόμενη ως γιατρός ακούγεται μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο. Αναφέρεται και στο πως διαχειρίζεται εκείνη και οι συνάδελφοί της την κατάσταση ενώ ζητά άμεσα προμήθειες και να μπει σε lockdown η Μαδρίτη.

«Το καταπίνεις, ξεγελάς τον εαυτό σου και πας στην δουλειά, ξέροντας ότι θα αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι, κλαις τα βράδια και πας στην δουλειά το επόμενο πρωί» ακούγεται να λέει. «Αν δεν περιορίσουμε αυτόν τον γα@@@@@@ ιό, θα πεθάνουμε όλοι» καταλήγει.

Την ίδια ώρα, Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας στη Μαδρίτη.

«Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco.

«Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλελειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές», δήλωσε.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: