8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαραβέγιας: Προτεραιότητα η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών

Διαβάστε επίσης:

Τη διαβεβαίωση ότι το έργο αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνδυασμό με τις μελέτες εφαρμογής και απαλλοτριώσεων, καθώς και του αναγκαίου οδικού έργου πρόσβασης στο μνημείο, έλαβε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα, απαντώντας σε αναφορά του κ. Μαραβέγια, η Υπουργός Πολιτισμού παραπέμπει στις αποφάσεις της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της ίδιας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στις 15 Νοεμβρίου 2019, κατά την οποία βρέθηκε λύση στα προβλήματα των προηγούμενων ετών. Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει η κ. Μενδώνη, η καθυστέρηση «οφείλεται κυρίως στην απραξία της τελευταίας πενταετίας, κατά την οποία δεν είχε δοθεί προτεραιότητα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, τόσο στην ωρίμανση των αναγκαίων μελετών, όσο και στην συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εξεύρεση λύσεων».

- Advertisement -

Με αφορμή την κατάθεση της αναφοράς του στη Βουλή για το συγκεκριμένο έργο και την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού, ο κ. Μαραβέγιας είχε σειρά συναντήσεων με την Έφορο Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Ανθή Μπάτζιου και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μικροθηβών κ. Σταφυλοπάτη, κατόπιν πρωτοβουλίας των ιδίων, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι η αναστήλωση του θεάτρου αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της περιοχής, καθώς πρόκειται για έναν ανεκτίμητο θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ανάδειξη του οποίου θα συμβάλει μεταξύ άλλων στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Μαγνησία.

Σημειώνεται ότι το έργο αναστήλωσης του θεάτρου υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των συναρμόδιων υπηρεσιών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με συνολικό προτεινόμενο προϋπολογισμό 1.971.700€ και διάρκεια υλοποίησης 40 μήνες, από 1.3.2020 έως 30.6.2023, το οποίο θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: