8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μαρία Σαμαρά: Σε άσχημη κατάσταση η εσωτερική οδοποιία στην Τσαγκαράδα

Διαβάστε επίσης:

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου και ειδικότερα στην Τσαγκαράδα, και δυστυχώς ακόμη πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο δεν έχουν αντιμετωπιστεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά. Τονίζει επίσης πως η ταλαιπωρία των κατοίκων και η δυσκολία στην πρόσβαση που αντιμετωπίζουν, είναι μεγάλες και η υπάρχουσα κατάσταση αποτελεί αντικίνητρο στην ευρύτερη οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Οι «πληγές» που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες στην εσωτερική οδοποιία είναι πολύ μεγάλες και μολονότι έχει περάσει ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ακόμη υπαρκτές λόγω αδράνειας και ανικανότητας των αρμόδιων να δώσουν λύσεις.
Η κίνηση των οχημάτων στους εσωτερικούς δρόμους του φημισμένου τουριστικού προορισμού τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, πραγματοποιείται με δυσκολία λόγω των φθορών στο οδόστρωμα, των λακούβων και των άλλων ρηγματώσεων που έχουν προκληθεί. Πολλά είναι τα παράπονα που δέχονται και οι επαγγελματίες από τους επισκέπτες που θέλουν να έχουν μια ασφαλή πρόσβαση και να μην κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και η ασφάλεια των αυτοκινήτων τους.
Ιδιαίτερη περίπτωση ταλαιπωρίας από την άσχημη κατάσταση στην εσωτερική οδοποιία, αποτελεί ο δρόμος προς το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Τσαγκαράδας, όπου δυστυχώς τα προβλήματα στο οδόστρωμα είναι πολλά και έντονα. Καθημερινά για να μεταβούν και να αποχωρήσουν οι διδάσκοντες, οι μαθητές και οι γονείς στο Γυμνάσιο και το Λύκειο τόσο με τα λεωφορεία όσο και με τα Ι.Χ. που τους μεταφέρουν, βιώνουν μια ταλαιπωρία αλλά και μια επικινδυνότητα.
Τα πράγματα είναι εξίσου άσχημα και στο κεντρικό οδικό δίκτυο που διαπερνά την Τσαγκαράδα, όπου επίσης απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς.
Η εγκατάλειψη της Τσαγκαράδας στο θέμα των μεταφορικών υποδομών είναι μεγάλη. Και έχει αρνητική επίδραση στην καθημερινότητα των κατοίκων, στην προσέλκυση επισκεπτών, στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.
Η Δημοτική Αρχή όλο αυτό το διάστημα αρκέστηκε περισσότερο σε κάποιες επιφανειακές παρεμβάσεις, κοινώς πασαλείμματα, που δεν απέδωσαν καρπούς, μάλιστα σε ορισμένα σημεία η κατάσταση έγινε και χειρότερη. Και αναρωτιούνται οι δημότες, γιατί δεν αξιοποιούνται τα χρήματα που καταβάλλουν στον Δήμο μέσα από τα τέλη;
Η «Κίνηση Ενότητας» έχοντας ήδη επικοινωνήσει με κατοίκους αλλά και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της περιοχής, μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό τους και καλεί την Δημοτική Αρχή να παρέμβει όσο το δυνατόν συντομότερα και πιο συστηματικά για την βελτίωση τόσο του εσωτερικού όσο και του κεντρικού οδικού δικτύου.
Είναι ζήτημα ασφάλειας, αλλά και ποιότητας ζωής».
πηγή: e-thessalia.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: