8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μία δέηση τη μέρα κάνει τον κορωνοϊό πέρα…

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ποια πτυχία, ποια ιατρική, ποιοί επιστήμονες, ποια εμβόλια, ποια μετάδοση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, ποιά μέτρα από τις άλλες εκκλησίες…

Όλα ωχριούν μπροστά στις… δεήσεις, με τις οποίες η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποφασίσει ότι μπορεί ο κορωνοϊός να αποτραπεί, μέσω… προσευχών.

- Advertisement -

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αφού αποφάνθηκε ότι η Θεία Κοινωνία δεν συνιστά πρόβλημα όσον αφορά στη μετάδοση του ιού, παρά τις επισημάνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πήρε… «μέτρα» στέλνοντας εγκύκλιο στις Ιερές Μητροπόλεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές -όπως αναφέρει-, με σκοπό την συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη διασποράς της νόσου, την οποία προκαλεί ο νέος αυτός ιός.

Ανάμεσα στα μέτρα αποτροπής του κορωνοϊού η Εκκλησία αναφέρει επί λέξει:

1) Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό Του. Προς τον σκοπό αυτό παρακαλεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες να συστήσουν στους Εφημερίους, ώστε πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας της ερχομένης Β΄ Κυριακής των Νηστειών (15-3-2020), να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: