8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέσω ΣΔΙΤ η αξιοποίηση του ακινήτου της Βαμβακουργίας

Διαβάστε επίσης:

Εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη Διυπουργική Επιτροπή η αξιοποίηση, μέσω ΣΔΙΤ, του ακινήτου της «Βαμβακουργίας Α.Ε.», συνολικής έκτασης 87 στρεμμάτων στη Νέα Ιωνία Βόλου, καθως και έκταση 26 στρεμμάτων παρακείμενη στο υπάρχον πανεπιστημιακό campus του ιδρύματος στη Λαμια. Τα συγκροτήματα θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, σχολή ΑΜΕΑ, ερευνητικά εργαστήρια, φοιτητικές εστίες, φοιτητική λέσχη, πολυχώρο πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, αστικές λειτουργίες (υπηρεσίες, καταστήματα), κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.
Ο σχεδιασμός αφορά “ανοικτά” στην πόλη πανεπιστημιακά συγκροτήματα που θα είναι χώροι ώσμωσης και δημιουργίας και θα συμβάλουν στην επίτευξη τριών διακριτών στόχων: στην ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπέρ των οικονομικά αδύναμων φοιτητών, στην ενίσχυση των χαρακτηριστικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που προωθούν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την σύνδεση του με την κοινωνία και, τέλος, στην αναζωογόνηση περιοχών εντός του αστικού ιστού. Η συνολική κεφαλαιακή δαπάνη του έργου των δύο συγκροτημάτων στο Βόλο και στη Λαμία ανέρχεται σε 64,3 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού των επιμέρους έργων.

Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Βασίλης Διγαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας.

- Advertisement -

Μετείχαν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήσης Μαμούρης και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου – Υπεύθυνος για το έργο των φοιτητικών εστιών, κ. Γιώργος Πετράκος.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: