8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μάξιμος Χαρακόπουλος για ΠτΔ: Μήνυμα ενότητας η ευρεία συναίνεση εκλογής της

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά το πέρας της ψηφοφορίας στη Βουλή που εξέλεξε την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως νέα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

- Advertisement -

«Είναι ιδιαίτερα θετικό για το πολιτικό μας σύστημα και τη δημοκρατία εν γένει ότι η εκλογή του προσώπου που θα αναλάβει το ύπατο αξίωμα της χώρας πραγματοποιείται με ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Αποτελεί πολύτιμο μήνυμα στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, με την αύξηση των εξωτερικών προκλήσεων, απέναντι στις οποίες χρειαζόμαστε εθνική ενότητα.
Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει τα καθήκοντά της σε μια κρίσιμη στιγμή, κυρίως για τα εθνικά θέματα, και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί επάξια σε αυτά, συνεχίζοντας την παράδοση των προκατόχων της.
Αναμφίβολα, υψηλής σημασίας είναι και ο συμβολισμός ότι Πρόεδρος Δημοκρατίας εκλέγεται μια γυναίκα -έμπρακτη απόδειξη της ισότητας των δύο φύλων που αποτελεί κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της».

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: