8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λεσότο: Ελεύθερη με εγγύηση η σύζυγος του πρωθυπουργού

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η σύζυγος του πρωθυπουργού του Λεσότο, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της προηγούμενης συζύγου του, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση σήμερα Τετάρτη (5/2), όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Η Μεσάια Ταμπάνε, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, παραδόθηκε στις αρχές την Τρίτη, κατόπιν συμφωνίας του δικηγόρου της με την αστυνομία. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Μαζέρου και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 1.000 λότι (61 ευρώ).

- Advertisement -

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει ισχυρές αποδείξεις ότι η 42χρονη Μεσάια εμπλέκεται στον φόνο της Λιπολέλο Ταμπάνε, 58 ετών, τον Ιούνιο του 2017, δύο ημέρες προτού ορκιστεί πρωθυπουργός του Λεσότο ο σύζυγός της, ο Τόμας Ταμπάνε, 80 ετών.

Ο Τόμας Ταμπάνε διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη Μεσάια και ήταν σε διαδικασία διαζυγίου με τη Λιπολέλο. Ωστόσο οι δύο γυναίκες είχαν εμπλακεί σε σφοδρή διαμάχη για το ποια θα είναι η πρώτη κυρία της χώρας. Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν, δικαίωσε τη Λιπολέλο.

Νωρίτερα σήμερα, η Μεσάια Ταμπάνε, ντυμένη με ένα ροζ φλοράλ φόρεμα, έφτασε στο δικαστήριο με αυτοκίνητο, ανάμεσα σε δύο περιπολικά της αστυνομίας. Άκουσε ανέκφραστη τον δικαστή να της απαγγέλλει την κατηγορία. Ο σύζυγός της, που έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμά του, δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Η δίκη της ορίστηκε να ξεκινήσει στις 18 Φεβρουαρίου.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές και αντίπαλοι του Ταμπάνε, που αντάλλαζαν ύβρεις. «Πιστεύω ότι για πρώτη φορά βιώνουμε το πραγματικό νόημα της φράσης ‘Ολοι ίσοι απέναντι στον νόμο’, σχολίασε ένας 49χρονος δάσκαλος, ο Ματάνκι Λεμπέτε. «Εύχομαι να μην της ορίσουν εγγύηση και να πετάξουν το κλειδί (του κελιού). Αρκετά έβλαψε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: