8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΔ Κονγκό: Περισσότεροι από 6.000 νεκροί από τη χειρότερη επιδημία ιλαράς στον κόσμο

Διαβάστε επίσης:

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από μια επιδημία ιλαράς στη ΛΔ Κονγκό ξεπέρασε τις 6.000, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η επιδημία είναι η μεγαλύτερη και η ταχύτερα εξαπλούμενη στον κόσμο.

- Advertisement -

Περίπου 310.000 ύποπτα κρούσματα ιλαράς έχουν αναφερθεί από την έναρξη της επιδημίας στις αρχές του περασμένου χρόνου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η κυβέρνηση του Κονγκό και ο Οργανισμός ξεκίνησαν ένα επείγον πρόγραμμα εμβολιασμού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Περισσότερα από 18 εκατομμύρια παιδιά, κάτω των πέντε ετών, εμβολιάστηκαν σε όλη τη χώρα μέσα στο 2019, ανέφερε ο Οργανισμός.

Ωστόσο, οι φτωχές υποδομές, οι επιθέσεις σε κέντρα υγείας και η έλλειψη πρόσβασης σε υγειονομική φροντίδα παρεμποδίζουν τις προσπάθειες να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου.

Η καθεμία από τις 26 επαρχίες της χώρας έχει αναφέρει κρούσματα της νόσου από την έναρξη της επιδημίας τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου.

Η επιδημία ιλαράς στο ΛΔ Κονγκό έχει στοιχίσει τη ζωή σε διπλάσιο αριθμό ανθρώπων από ό,τι ο Έμπολα στην χώρα αυτή της Κεντρικής Αφρικής.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, άλλα 40 εκατομμύρια δολάρια απαιτούνται ώστε να επεκταθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού σε παιδιά μεταξύ 6 και 14 ετών και να ενισχυθεί η ανταπόκριση των αρχών.

Η ιλαρά είναι μια πολύ μεταδοτική λοίμωξη που προκαλεί συμπτώματα όπως καταρροή, φτάρνισμα και πυρετό και μερικές μέρες αργότερα εξανθήματα σε όλο το σώμα.

Οι περισσότεροι αναρρώνουν, αλλά η ιλαρά συχνά προκαλεί ισόβια προβλήματα υγείας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί μοιραία, ειδικά αν προκαλέσει επιπλοκές όπως πνευμονία ή εγκεφαλίτιδα.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο συνολικά 110.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ιλαρά.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: