8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κόντε για τον κορωνοϊό: «Η Ιταλία δεν το βάζει κάτω»

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Κρίσιμη συνάντηση Δημοκρατικού Κόμματος και Κινήματος των 5 Αστέρων tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

«Είμαστε μια ισχυρή χώρα, μια χώρα η οποία δεν το βάζει κάτω, το λέει το dna μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σχετικά με την κατάσταση συναγερμού λόγω του κορωνοϊού.

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα που δημιουργούν συνθήκες εκτάκτου ανάγκης και υπογράμμισε ότι «η μάχη αυτή δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις αλλά, αντιθέτως, απαιτεί τη συστράτευση όλου του έθνους».

- Advertisement -

«Η διαφάνεια ήταν πάντα το κύριο σημείο αναφοράς μας», τόνισε επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε, όμως, γιατί η πρόθεση να κλείσουν για δεκαπέντε ημέρες σχολεία και πανεπιστήμια διέρρευσε ήδη από σήμερα το πρωί, πριν υιοθετηθεί η σχετική επίσημη απόφαση.

«Μια απόφαση η οποία έχει σχέση με την ανάγκη να περιοριστεί η διάδοση του ιού, ώστε να μην τεθεί υπό υπερβολική πίεση το εθνικό σύστημα υγείας και ειδικότερα οι μονάδες εντατικής θεραπείας» δήλωσε, τέλος, ο Τζουζέπε Κόντε.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: