8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης:

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Συντάγματος μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

- Advertisement -

Mε την ομιλία του αυτήν ο πρωθυπουργός έκλεισε την προεκλογική περίοδο.

Το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση έδωσαν πολλά στελέχη της ΝΔ και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, καθώς και απλοί πολίτες, υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Η Αθήνα στέλνει μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μήνυμα ευθύνης και νίκης που πρέπει να ακουστεί ακόμη πιο ηχηρά στην κάλπη, να είναι όλη η Ελλάδα μπλε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. «Δυνατή ΝΔ σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» είπε, και προσέθεσε ότι «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη βάζοντας το συμφέρον της χώρας μας πάνω από το κομματικό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς καθιερώσαμε τον Έβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δισ. ευρώ που φέραμε στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και υπογράμμισε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν με ένα σχέδιο δράσης «απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν την Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν τη διακοπή της χρηματοδότησης, δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόμματα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια» είπε.

«Εμείς είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και επισήμανε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια. «Από την αντιπολίτευση ακούμε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα ανατροπή. Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η ΝΔ, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του μετρό, και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Η αντιπολίτευση, μια βαβέλ που θέλει να ναρκοθετήσει την τροχιά προόδου
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «τυφλωμένη» την αντιπολίτευση η οποία -όπως είπε- επιδιώκει «να τραυματιστεί η ΝΔ και να κοντύνει ο Μητσοτάκης, και οι ίδιοι εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Σηκώνουμε το γάντι η ΝΔ θα είναι πάλι η μεγάλη νικήτρια και όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε» τόνισε.

Και συνέχισε την επίθεση στην αντιπολίτευση: «Μια Βαβέλ, κομιστής αναξιοπιστίας, που θέλει να ναρκοθετήσει την τροχιά προόδου αναβιώνοντας τον λαϊκισμό των παροχών.

Για αυτό, δεν μιλούμε για τον κ. Κασσελάκη και το άφαντο Πόθεν Έσχες του, τον κ. Ανδρουλάκη που δηλώνει προοδευτικός, αλλά αρνείται κάθε βήμα εκσυγχρονισμού και για τους τηλε-εμπόρους της εθνικής ευαισθησίας και της πίστης».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος των Τιράνων και των Σκοπίων περνάει μέσα από την Αθήνα. Αναφορικά με την Τουρκία, είπε ότι θέλουμε να ζούμε γειτονικά, χωρίς επικίνδυνες εντάσεις, ενώ σχολίασε και την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Η εκλογή της Ελλάδας στον ΟΗΕ, απόδειξη του παγκόσμιου κύρους που πλέον διαθέτει – Και ένας ακόμη λόγος ότι το διεθνές πρόσωπο της χώρας πρέπει να υποστηρίζεται από εσωτερική συνοχή κι όχι πολυκερματισμό».

Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις – Οι κάλπες το πρωί της Κυριακής θα είναι και πάλι άδειες
Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα για ολοκληρωτική συμμετοχή στις κάλπες: «Δεν κλείνουμε τα μάτια στην κόπωση και στην απογοήτευση – Όμως δεν πρέπει να τις αφήσουμε να γίνουν βαρίδια στην άνοδο του τόπου.

Εχθρός της τελευταίας στιγμής είναι ο εφησυχασμός ότι όλα έχουν κριθεί. Λάθος! Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις – οι κάλπες το πρωί της Κυριακής θα είναι και πάλι άδειες» ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: