8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κυνηγούν την ουρά τους στην Παιανία: Παιχνίδια ανευθυνότητας από την αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώην δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου

Χωρίς προϋπολογισμό εν μέσω κρίσης βρίσκεται ο Δήμος Παιανίας συνέπεια της πολιτικής ανωριμότητας της αντιπολίτευσης και του Κλεισθένη!

Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Στάμου και οι… ουρές του στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζει να ρισκάρει την λειτουργία της Παιανίας χωρίς κανένα συναίσθημα ευθύνης. Άλλωστε ο ίδιος έχει παραδεχθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι κατά παράβαση αρνήθηκε να αυξήσει τα δημοτικά τέλη στην πόλη μολονότι η οικονομική υπηρεσία είχε βαρέσει κόκκινο ήδη από το 2017.

- Advertisement -

Τι έκανε τώρα ο πρώην δήμαρχος συνεπικουρούμενος επί της ουσίας από το σύνολο της αντιπολίτευσης; Προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της αύξησης των δημοτικών τελών και κατάφερε να ακυρωθεί η απόφαση του ΔΣ για τυπικούς λόγους. Τυπικούς (διαδικαστικούς) και όχι ουσιαστικούς. Βέβαια εκείνος ποτέ δεν κατάλαβε τι και πως και γυρνούσε στην πόλη λέγοντας πως η απόφαση της δημοτικής αρχής ήταν παράνομη.

Κατέθεσε δική του πρόταση την οποία ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση σερνόμενη από πίσω του, η οποία όμως δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση διότι χαρακτηριστήκε ανεφάρμοστη.

Η δημοτική αρχή επέστρεψε με την αρχική πρόταση και τότε Στάμου και… ουρίτσες ξεχύθηκαν στο διαδίκτυο κατά του… ανάλγητου δημάρχου ο οποίος θέλει να πιεί το αίμα των δημοτών με το καλαμάκι. Και όχι μόνο αυτό. Ο -«άφαντος» όπως σχολιάζεται στην τοπική κοινωνία – πρώην δήμαρχος, δια μέσο συμβούλων του, κάνει ισχυρισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. 

Και μέσα σε αυτή την κατάσταση η δημοτική αρχή Μάδη χωρίς προϋπολογισμό κάνει τα αδύνατα δυνατά για να στηρίξει τους έχοντες ανάγκη και να συνεχίσει ο δήμος απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Είναι προφανές πως οι της αντιπολίτευσης έχουν μεσάνυχτα από διοίκηση μολονότι κάποιοι από αυτούς υπήρξαν σε αυτή. Και εκμεταλλεύονται πολιτικάντικα την πανδημεία για να πλήξουν τον δήμαρχο ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το δήμο κόντρα στην επιθυμία των αντιπάλων του.

Σε μια μακροσκελή δε ανακοίνωση, η διοίκηση του δήμου αναφέρει: 

Με ψεύδη και πολιτικές κραυγές, μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου Παιανίας επιχειρούν να αποκρύψουν τις ευθύνες τους και κατηγορούν την Δημοτική αρχή για αναλγησία.
Η αλήθεια για τα Δημοτικά τέλη είναι μία, ξεκάθαρη και αποδεικνύεται με στοιχεία.

Ήδη από το 2017 η Οικονομική Υπηρεσία εισηγείται αύξησή τους αλλά η τότε Διοίκηση Στάμου αρνήθηκε να δει την αλήθεια κατάματα. Το ίδιο έπραξε και τώρα, λέγοντας συνειδητά ψεύδη στους Δημότες.

Την 19.12.2019, όταν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αύξηση των τελών προκειμένου να καλυφθεί το σοβαρό έλλειμμα που υπάρχει στο Δήμο μας, ο κ. Στάμου επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πολιτεία» είπε ότι γνώριζε για το έλλειμμα, αλλά εν μέσω κρίσης δεν ήθελε να προχωρήσει σε αύξηση τελών για να το καλύψει. Αφού λοιπόν άφησε ένα έλλειμμα να διαιωνίζεται για να είναι «αρεστός» και κάποιους άλλους να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά», συνέχισε τα ατοπήματα φέρνοντας προς ψήφιση μία εναλλακτική πρόταση. Η πρόταση αυτή κρίθηκε ανεφάρμοστη, σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία, και δεν μπήκε σε ψηφοφορία με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της 19.12.2019 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Την 3.3.2020 η παράταξη «Νέα Πολιτεία» του κ Στάμου, έφερε άλλη πρόταση – διαφορετική της πρώτης – η οποία επίσης χαρακτηρίσθηκε ανεφάρμοστη από την Οικονομική Υπηρεσία, μπήκε σε ψηφοφορία, υπερψηφίσθηκε και ακυρώθηκε στη συνέχεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση επειδή έπασχε νομιμότητας.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στην πρόταση του κ Στάμου – μεταξύ άλλων- γίνεται υπερεκτίμηση εσόδων και έχει εγγραφεί ποσό που δεν προβλέπεται από το νόμο.

Αναγκαστικά λοιπόν για τρίτη φορά θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου η οποία έχει βασισθεί σε εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να συνταχθεί ο προϋπολογισμός του 2020 ο οποίος δυστυχώς εκκρεμεί ακόμη λόγω της καθυστέρησης με την οποία η παράταξη «Νέα Πολιτεία» προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση.

«Αντιπολίτευση» που δυστυχώς γίνεται με ανεύθυνες συμπεριφορές, «τερτίπια» και κραυγές. Κατόπιν εορτής, η διοίκηση κατηγορείται από μέλη της αντιπολίτευσης ότι απέκρυψε ποσά και τετραγωνικά μέτρα. Τίθεται λοιπόν το ζήτημα, αν είχαν πράγματι τον τρόπο θα το είχαν λύσει επί των ημερών τους , ή θα είχαν από την πρώτη ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόταση η οποία θα έλυνε το πρόβλημα.
Ας μας απαντήσουν λοιπόν: γιατί δεν τα συμπεριέλαβαν εκείνοι στην πρότασή τους; Και αλήθεια θεωρούν πως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν γνωρίζουν την πραγματική εικόνα;
Πολύ απλά οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ψευδείς και προς άγρα εντυπώσεων.
Η ευθύνη της μη ύπαρξης προϋπολογισμού του 2020 στο Δήμο μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Κοινωνία, είναι αποκλειστικά της παράταξης του κ Στάμου «Νέα Πολιτεία» και της εμμονής της να φέρνει προς ψήφιση προτάσεις ανεφάρμοστες ….
Όλα τα άλλα είναι για πολύ φθηνή κατανάλωση….
Τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν και κάθε απόπειρα σύνδεσης της πρωτόγνωρης κρίσης με τα δημοτικά τέλη είναι διπλά εγκληματική.
Ο Δήμος Παιανίας δεν έχει προϋπολογισμό λόγω πολιτικών παιχνιδιών.

Όσον αφορά την ανάλγητη Διοίκηση όπως αρέσκονται να λένε:
είναι αυτή που μείωσε κατά περίπου 25% τα τέλη για τους επιχειρηματίες που πλήττονται από την κρίση.
είναι αυτή που δημιούργησε μηχανισμό στήριξης των αδύναμων.
είναι αυτή που δραστηριοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή με έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος με τον κορονοϊό.

Αλήθεια, αντί να απολογηθείτε στους συμπολίτες μας για την μέχρι τώρα ανεύθυνη στάση σας, κάνετε και σπέκουλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας ανήκει δικαιωματικά η κυριότητα της λέξης ΑΙΔΩΣ και σας επιστρέφεται.

Αφού δεν έχετε σοβαρή και εφαρμόσιμη πρόταση, προσπαθείτε να αποποιηθείτε των ευθυνών που ολοκληρωτικά σας αναλογούν.
Εξαιτίας σας δεν έχουμε ακόμα προϋπολογισμό και κάθε φορά εσείς οι ίδιοι αλλάζετε και μας παρουσιάζετε διαφορετικές προτάσεις, η μία πιο «ανεφάρμοστη» από την άλλη.

Σας καλούμε να μην συνεχίσετε τα «παιχνίδια» έναντι των συμπολιτών μας

ΥΓ. Οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι δημοσιοποιημένες. Τα ψεύδη συμβούλων της παράταξης Στάμου δεν έχουν απλά κοντά ποδάρια. Ας αποδεχθούν πως η πρόταση τους ήταν ουτοπική και για πρώτη φορά ας λειτουργήσουν προς όφελος του Δήμου μας.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: