8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κτίρια προσβάσιμα για όλους υπόσχεται η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης:

Τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη για να ενημερωθεί για θέματα που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών επισκέφθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά αναφορών από πολίτες και Φορείς που αφορούν:

- Advertisement -
  • στις Υπηρεσίες Δόμησης
  • στις απαλλοτριώσεις και τη μη καταβολή αποζημιώσεων γι΄αυτές
  • στη διαδικασίας μεταφοράς συντελεστή δόμησης,
  • στην ηχορύπανση,
  • στη χωροταξική παραβατικότητα στους δρόμους και τους πεζοδρόμους
  • στη βαδισιμότητα αλλά και
  • στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα δημόσια κτήρια.

Ειδικά για την προσβασιμότητα στα δημόσια κτήρια, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι μέσα στο άμεσα προσεχές διάστημα θα έχει υπογραφεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τον Οδηγό Προσαρμογής τους. Επίσης, εντός του έτους θα τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα η προσαρμογή προσβασιμότητας των δημόσιων κτηρίων, που έχουν μεγάλη συνάθροιση κοινού. «Το ζήτημα προσβασιμότητας στα δημόσια κτήρια είναι τεράστιο και αριθμητικά -αναφορικά με το πλήθος των ακινήτων – αλλά και ηθικά, λόγω του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών» σχολίασε.

Τη σπουδαιότητα των ζητημάτων Χωροταξίας που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών καταδεικνύουν τα στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη. Σύμφωνα με αυτά, από το 2011 έως σήμερα, από όλες τις αναφορές πολιτών που καταγράφει και χειρίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή, τα ζητήματα Χωροταξίας κατέχουν σταθερά την 3η θέση. Μετά το πέρας της πρώτης συνεργασίας με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, ο Συνήγορος του Πολίτη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει σύμπτωση στις διαπιστώσεις μας καθώς αρκετά ζητήματα χρονίζουν και είναι αρκετά σύνθετα και δισεπίλυτα. Διακρίναμε μία ειλικρινή διάθεση για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υφυπουργού. Προσδοκούμε στο μέλλον να έχουμε μία σειρά συναντήσεων σε όλα τα θέματα που έθιξε ο κ. Οικονόμου, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες, εφικτές λύσεις των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: